Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

AKTIVNOSTI DRUŠTVA UPOKOJENCEV V OKTOBRU IN NOVEMBRU 2020

Šmarski upokojenci v Celju in na Šmartinskem jezeru.

Tik pred izbruhom epidemije smo organizirali še zadnji letošnji celodnevni izlet. Nekateri člani so se zbali okužbe, zato so svojo udeležbo odpovedali, kljub temu se nas je na pot podalo 26.

Naša prva postaja je bilo Celje, kjer smo se zapeljali z avtobusom na celjski grad. Tu nam je vodič predstavil bogato zgodovino celjskih grofov, nato pa smo se napotili na bližnje Šmartinsko jezero, ki se je kopalo v toplem jesenskem soncu. Zadržali smo se dobro uro ob kavici, nato pa smo se napotili v Škofjo vas, kjer so nam v gostilni Medved postregli z okusnim kosilom.

Na poti domov smo se ustavili še na Trojanah, kjer smo se posladkali s krofi in prekmursko gibanico. V Šmartno smo prispeli v poznih popoldanskih urah.

Rekreacijskih pohodov v oktobru in novembru nismo imeli. Naši prostovoljci »Starejši za starejše« v  času strožjih ukrepov ne bodo obiskovali starejših občanov, kontakte bodo vzpostavljali le preko telefonov. Izjema so le razne pomoči, ki jih bodo dostavljali v okviru rdečega križa ali nujne prevoze oseb  k zdravniku,   katerim  so  to  nudili že doslej. Da bodo  to obdobje čim lažje prebrodili tudi starejši, ki so zaprti doma, prosimo vse prostovoljce, da čim večkrat pokličejo predvsem tiste osebe, ki so najbolj osamljene in z njimi poklepetajo, da jim polepšajo te turobne dni.

Vse člane, ki še niso poravnali letošnje članarine, prosimo, da jo nakažejo po položnici na DRUŠTVO UPOKOJENCEV ŠMARTNO,

TRR: SI56 0202 3025 3818 744, sklic 00 2020 v znesku 10,00 EU, ali se osebno zglasijo v pisarni društva v mesecu decembru.

                                                                                                             Boris Žužek

 

Oglejte si tudi