Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Gasilska slovesnost v Zavrstniku

To soboto popoldan, 29. junija, se je pred vrtno veselico v organizaciji članov PGD Zavrstnik, odvila gasilska parada z blagoslovom novega vozila za prevoz moštva GVM-1 in podpis pobratenja domačega društva z gasilskim društvom DVD Andrilovec iz Hrvaške.

 
Okrog 80 gasilcev domače GZ in pobratenega društva, se je v tem vročem popoldnevu odzvalo vabilu na gasilsko slovesnost v organizaciji PGD Zavrstnik. Po slovesnem vstopu pod »Škratov kozolec«, so v kratkem kulturnem programu navzoče gasilce in obiskovalce pozdravili Predsednik PGD Zavrstnik tov. Bogo Bučar, predsednik GZ Šmartno pri Litiji tov. Marjan Janežič, ter župan g. Rajko Meserko. »PGD Zavrstnik je lani jeseni kupil od prijateljev gasilcev iz PGD Sela pri Kamniku rabljen kombi za prevoz moštva in kaj kmalu se je izkazalo, da je bil nakup kombija zelo modra odločitev«.. ocenjuje predsednik tov. Bučar in dodaja, da se v društvu nadaljuje z posodobitvami, saj je v teku realizacija nakupa potrebnega zemljišča ob gasilskem domu za delo in potrebe društva. Obenem se zahvaljuje za vso pomoč tako GZ Šmartno, kot Šmarski občini.

Tudi Predsednik GZ tov. Janežič z veseljem pozdravlja napredek društva, čestita ob pridobitvah, obenem pa izpostavlja dobro sodelovanje z društvom, njih aktivnosti in pozitivno naravnanost.

»Ob vsem tem pa je  potrebno izpostaviti tudi povezovanje med seboj in med drugimi društvi, ter zelo dobro sodelovanje z domačo Občino,…«, ocenjuje župan g. Meserko, ki pa je vesel tudi sodelovanja in pobratenja z kolegi gasilci iz sosednje Hrvaške.

Blagoslov vozila je opravil domači šmarski župnik g. Janez Kvaternik, v kulturnem programu sta bili podeljeni dve gasilski priznanji, svoj pečat pa so s pesmijo vtisnile »Šmarske veteranke«!

Ob koncu je sledil še podpis listine s pobratenim gasilskim društvom DVD Andrilovci in njihova predstavitev.

 

Občudovanja vreden je napredek PGD Zavrstnik, saj je bilo v zadnjih letih kar nekaj društvenih posodobitev; zadnji dve večji sta zagotovo nakup defibrilatorja in novega kombija. In ob vsem videnem in slišanem ni bojazni, da bi ob vsej zagnanosti članov zmanjkalo idej in načrtov za v naprej.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi