Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Florjanova nedelja

Zunanjo slovesnost ob godu sv. Florjana smo v Šmarski fari praznovali letos malce kasneje in sicer v nedeljo 15. maja 2022; godovne zahvalne slovesnosti se je v župnijski cerkvi udeležilo okoli 60 gasilcev posameznih društev naše GZ Šmartno pri Litiji.

 

Slovesnost je vodil domači župnik g. Marko Mohor Stegnar, ki nas je ob razlagi slišanih svetopisemskih besed te nedelje opogumljal za "novo" življenje. Kakor poznamo ljudi drugih celin ali držav po govorici, polti kože,..., tako naj bi bili kristjani prepoznavni po ljubezni, po vzornem življenju, dobrih medsebojnih odnosih,... Kakor misijonarji živijo med ljudmi in jim pomagajo pri delu, učenju in življenju nasploh, tako nam v stiskah in drugih neprilikah pomagajo naši gasilci. Njihovo razpoznano znamenje je pozdrav NA POMOČ, ki kaže pripravljenost gasilca v vsakem trenutku dneva priskočiti na pomoč človeku v stiski.

 

Naj nas zavetnik sv. Florjan varuje pred grozotami ognja, povodni in drugimi naravnimi nesrečami, ter varuje življenja gasilcev, ki vedno nesebično pomagajo v dobrobit človeka.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi