Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Zlatomašnik g. Vinko Malovrh

»Resnica vas bo osvobodila« so svetopisemske besede evangelista Janeza, ki si jih je izbral slavljenec g. Vinko Malovrh tudi za zlatomašno geslo. Šmarski duhovni pomočnik namreč letos obhaja 50 let duhovniškega posvečenja.

 

Navkljub časom v katerih smo, se je g. Vinko zahvalil skupaj s šmarskimi farani za svojo prehojeno pot. V nedeljo 28. junija, so se mu ob oltarju pridružili še šmarski rojak p. Benedikt Lavrih, zlatomašnikov pridigar g. Simon Kvaternik, ter domači župnik g. Marko Mohor Stegnar.

V mašnem nagovoru je g. Simon Kvaternik poudaril, da je človek ob rojstvu pokljican, kot božji mož, saj ima vsak posameznik posebno poslanstvo. Vključeni smo v skupno duhovništvo v tem ževljenju, saj smo z izpovedjo vere izzvani, da oznanjamo Božjo moč, da prinašamo besedo tolažbe  trpečim, iščočim in pomoči potrebnim. »... Globoko smo hvaležni za g. Vinkota, za njegovo darovanje moči za ljudi in njegovo vez s Kristusom, ki je središče našega življenja. ... Bog ne pozabi svojih služabnikov, božji mož se ne upokoji, ampak se daruje in gre do konca!« je še dodal.

 

Poleg zlatomašnikovih domačih, prijateljev in znancev, so se sv. maše udeležile tudi narodne noše, lepo število domačih faranov, slovesnost so polepšali domači pritrkovalci, Žvrgolevčki, ter številčni šmarski pevci. Svetost bogoslužju je dajala ubrana molitev vseh zbranih. 

 

Besede zahvale so zlatomašniku izrekli člani ŽPS –ja, pevci in posamezni farani; sam pa se je ob koncu zahvalil vsem zbranim, sodelujočim pri pripravi jubilejnega bogoslužja, predvsem pa se zahvaljuje za voščila, molitve in duhovno podporo. Dopoldansko druženje smo zaključili v prijetnem in sproščenem vzdušju pred mežnarijo. G. Vinko, Bog vas živi!

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi