Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

»Novi župnik bod' pozdravljen…«

S 1. avgustom letos, je v župnijo Šmartno pri Litiji prišel novi župnik g. Marko Mohor Stegnar, ki bo Šmarsko in Javorsko župnijo vodil in župljane duhovno oskrboval skupaj s pomočnikom g. Vinkom Malovrhom.

 

To nedeljo, 11. avgusta, pa je Javorje in Šmartno obiskal tudi arhidiakon ljubljanske nadškofije, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, ki je novega župnika umestil in mu še uradno predal v oskrbo gospodarsko in dušnopastirsko vodstvo župnije.

V bogatem mašnem nagovoru je g. škof izpostavil, kako pomembne so tri naloge duhovnika; oznanjevanje Evangelija, blagoslavljanje in vodenje župnije. Vse te obveznosti pa prepletajo mnoge molitve; spomnil je, da duhovnik veliko moli in redno tedensko daruje sv. mašo za svoje žive in pokojne župljane, zato nas je tudi povabil, da se ga redno spominjamo v svojih molitvah.  

Ob oltarju se je g. škofu in novemu župniku pridružil tudi g. Vinko Malovrh, slovesnost je spremljalo ubrano petje, rednim javorskim in šmarskim nedeljnikom, pa so se pridružili tudi domači g. Marka Mohorja.

 

V teh časih žal ni več samoumevno, da ima vsaka župnija svojega župnika. Zato moramo povabilo k pomoči novemu župniku pri njegovem delu, ter molitveni spomin zanj resno vzeti, obenem pa prositi za nove delavce v Gospodovem vinogradu. Dobrega počutja v naši sredi voščimo, g. Marko Mohor Stegnar.

 

 

Uroš Pušnik

Slike: Lojze Flisek, Uroš Pušnik

Oglejte si tudi