Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Nedelja z ubrano pesmijo in orglicami

V nedeljo, 19. januarja, so v goste prišli Poljanski orgličarji in Škofjeloški oktet, kjer so pri redni nedeljski sv. maši ob 10.00 tudi sodelovali s petjem in igranjem tako na orgle, kot tudi na orglice.

 

Sv. mašo je vodil domači župnik g. Marko Mohor Stegnar, ki je v mašnem nagovoru izpostavil Kristusovo cerkev, katere del smo kristjani, pa četudi različne veroizpovedi. S to nedeljo smo namreč vstopili v teden edinosti kristjanov; vse nas povezuje ista vera, dialog, medsebojno povezovanje in zavedanje pripadnosti isti Cerkvi. Zato se trudimo, da krepimo pozitivno zavest, molimo za edinost, gojimo zdrave medosebne odnose, povsod kjer smo. »Pot k uspehu vodi z majhnimi koraki« je še izpostavil in dodal, da smo kot župnija lep vzor, saj imamo na Pungrtu, v neposredni bližini župnijske cerkve kapelo, ki jo dvakrat mesečno uporabljajo kot bogoslužni prostor bratje pravoslavne veroizpovedi.  

 

Ob koncu sv. maše so se nam v kratkem nastopu predstavili naši gostujoči; predstavili so nam orglice, na katere so nam zaigrali tri božične pesmi in nam predstavili lepoto milega zvoka orglic. Prav tako so se nam v pesmi predstavili člani Škofjeloškega okteta.

 

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi