Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

»VESELJE SRCA JE ČLOVEKOVO ŽIVLJENJE, NJEGOVA VESELOST MU DALJŠA ŽIVLJENJE«

 

Ob triinsedemdeseti obletnici delovanja doma  in prvi obletnici Rastoče knjige Dom Tisje smo se povezali z okoljem, odprli vrata doma in tako  gradili dobre medsebojne odnose, kulturo dobrote, pravičnosti, spoštovanja in solidarnosti, skratka spletli pravo prijateljstvo, ki  bogati celotno skupnost. Slavljenje je bilo popolno, saj v tem času praznujemo tudi  občinski praznik in  žegnanje v šmarski župniji, katere zavetnik je sveti Martin. 

S tradicionalnim koncertom Mešanega  pevskega  zbora Sončni žarek   iz sosednje fare, Šentvida pri Stični, smo otvorili praznovanje doma. 

 

V goste smo ob jubileju povabili  najbolj plodovitega slovenskega pisatelja, gospoda mag. Ivana Sivca. Presenečeni nad njegovo pozitivno, toplo, skromno in  sočutno človeško naravo, smo navdušeni poslušali predstavitev njegovih knjižnih  del. V njih opisuje človeške vrednote in s tem dokazuje poznavanje duše slovenskega človeka. Na naš praznik je predstavil svoja dela že tisoč devetinosemdeset krat. 

Radi imamo lepo slovensko besedo, zato  ustvarjamo in pišemo Rastočo knjigo Doma Tisje. Vsak dan se zbiramo in poskrbimo za razvedrilo malo drugače z zavestjo, da je za zdravje telesa  urjenje spomina  enako pomembno kot fizična aktivnost.  Za začetek smo v knjigo zapisovali besede in s to zanimivo igro povečali pozornost, ter tako obudili ustaljene spominske poti pri posameznikih, ki so različno ohranjene. Odpirali smo različna čutila in poskrbeli za večjo zbranost. 

 

Rastoči knjigi Abeceda vrednot odličnosti, mojstrstva in etike Doma Tisje smo ob obletnici dodali prvi  list poimenovan  Abeceda odličnosti. Slovesnosti se je udeležil tudi idejni pobudnik Rastoče knjige dr. Janez Gabrijelčič. Z navdušenjem je povedal: » Knjiga vsebuje veliko elementov inovativnosti, spodbuja in širi besedni zaklad,  omogoča bogatenje kognitivnih  sposobnosti. Naj Dom Tisje resnično cveti, raste in se razvija še naprej, tudi s pomočjo filozofije in tehnologije Rastoče knjige.«

 

Sestavni del praznovanja je bilo tudi  petje  domskega  mešanega pevskega zbora Tisa in ples Folklorne skupine Nasmeh iz Trebnjega.

 

Tako, kot smo obeležili dan odprtih vrat in prvo leto delovanja Rastoče knjige, si želimo graditi našo dejavnost v prihodnje: z medgeneracijskim povezovanjem vseh,  ki se pridružujejo sporočilu sožitja, strpnosti in skupne rasti v prihodnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi