Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
37°C
19°C
Oceni objavo

IZLETI ZA STANOVALCE DOMA TISJE

V Domu Tisje, tako v matičnem domu kot tudi v enoti Litija, skozi celo leto z različnimi prireditvami, dogodki in drugimi aktivnostmi poskrbimo, da stanovalcem ni dolgčas, vsako leto pa tudi pripravimo, zdaj že tradicionalni izlet za stanovalce, ki za svoje gibanje uporabljajo invalidske vozičke.

Na ta izlet se vedno prijavi večje število stanovalcev, svojcev in tudi prostovoljcev.

Iz Doma Tisje v Šmartnem se je na izlet z vozički odpravilo 70 stanovalcev in njihovih spremljevalcev (svojci, prostovoljci). Svojcem in zaposlenim so se pridružili tudi prostovoljci iz Društva upokojencev Litija, Rdečega križa, Šole zdravja Šmartno. S pozitivno energijo in dobro voljo smo se skupaj odpravili na pot proti Gostilni Krznar. Tam so stanovalce in njihove spremljevalce pričakale z dobrotami obložene mize, razvajali pa smo se s kavico in sokom. Tudi dobre volje ni manjkalo, saj je druženje spremljalo petje narodnih pesmi in slovenska domača glasba. Stanovalci in njihovi svojci so bili nad doživetjem navdušeni, saj so preživeli dragoceni čas s svojimi najbližjimi.

Številni stanovalci Doma Tisje Litija so se s spremljevalci podali čez litijski most in staro mestno jedro do restavracije Mona Lisa. Tam nas je pričakala pojoča harmonika in prijazna pogostitev s strani zaposlenih.

Tako kot vsako leto smo dogodek izpeljali s pomočjo prostovoljcev in svojcev. Odziv s strani prostovoljcev za tovrstne akcije je vedno zelo pozitiven. Prostovoljstvo je v Domu Tisje spoštovano in cenjeno; predstavlja temelj za boljšo prihodnost starejših ljudi in družbe kot celote.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem prostovoljcem ter zaposlenim, ki so se izleta udeležili.

Za stanovalce je takšen izlet posebno doživetje, ki se ga še dolgo radi spominjajo. Zadovoljni pa so tudi njihovi svojci in tudi prostovoljci. Ob tem dogodku je čas za medsebojno druženje, pogovor, petje in možnost za nova spoznanja in ustvarjanje prijetnih človeških odnosov.

Priložnost za spoznavanje in krepitev odnosov predstavlja tudi vsakoletni izlet za stanovalke in stanovalce obeh domov. Letos smo obiskali Mirno Peč. Napolnili smo se s poezijo Toneta Pavčka in melodijami Lojzeta Slaka, saj smo obiskali oba muzeja, kjer smo ob predstavitvah izredno uživali. Poleg Pavčkovega spomenika stoji cerkev svetega Jurija, ki je odprta za vodene oglede in večje praznike. Notranjost cerkve krasijo prelepe freske, stare več stoletij. Po obisku obeh muzejev so se stanovalci in njihovi spremljevalci okrepčali še z okusnim kosilom v Gostišču Špolar. Stanovalci so bili nad izletom in druženjem navdušeni in bodo izlet ohranili v lepem spominu.

Mojca Podpečan in Klavdija Zupančič

Oglejte si tudi