Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

P-IRIS spodbudil sodelovanje podjetij

17. september 2020 - Razvojni center Srca Slovenije je v sodelovanju s Podjetniškim RISE Šmartno Litija v okviru projekta P-IRIS med majem in avgustom 2020 izvedel sklop delavnic Sandbox – od ideje do produkta. Delavnice bile namenjene posameznikom s poslovno idejo ali splošnim zanimanjem za podjetništvo. Udeležence delavnic smo opremili z dodatnim znanjem in jim ponudili strokovno vodenje skozi proces razvoja poslovne ideje do končnega cilja, to je izvedbe prototipa. Veseli nas, da smo ob tem spodbudili tudi povezovanje podjetnikov v lokalnem okolju.

Cilj pilotnih aktivnosti projekta P-IRIS je zagotoviti podjetniško izobraževanje mladim podjetnikom in vsem, ki jih podjetništvo zanima. Hkrati pa tudi ponuditi možnost izmenjave izkušenj med udeleženci in prostor za mreženje z drugimi podjetniki iz lokalnega okolja.

Delavnice Sandbox – od ideje do produkta je vodila mag. Mateja Boldin Zevnik, občasno pa so se ji pridružili drugi izkušeni podjetniki, ki so z udeleženci delili svoje zgodbe in izkušnje. Med njimi tudi Rok Colarič (Sleepy bottle), ki je predstavil svojo zgodbo o uspehu in kako so za uspešen posel pomembni dobro oblikovani poslovni cilji ter osnovne kalkulacije. Izvedeli so, kako pripraviti analizo trga, konkurence in cen, kako definirati ciljne skupine ter temu primerno pripraviti opis produkta. Lotili so se tudi oblikovanja zgodbe ter spoznali komunikacijske kanale za doseganje izbrane ciljne skupine. V desetih tednih so se naučili, kako oblikovati poslovno idejo ter začrtati smer razvoja produkta, kako definirati svoj produkt ali storitev pa tudi, kaj je unikatna prednost njihovega produkta ali storitve.

Sodelovanje na delavnicah je privedlo tudi do uspešnega sodelovanja dveh podjetnic: Mateje Boldin Zevnik, ki je delavnice vodila, in Kaje Bučar, ki kot oblikovalka deluje pod znamko Kaja Kreativa, in je na delavnicah sodelovala kot udeleženka. Skupaj sta se povezali in poskrbeli za novo kampanjo Športnega društva GIB iz Ljubljane.


Udeleženci so na delavnicah pridobil pomembno strateško znanje, izrazili pa so tudi zanimanje za pomoč pri izvedbi kampanj na posameznih platformah. Zato bo mag. Mateja Boldin Zevnik v okviru svojega podjetja Big M Marketing izvedla še dve praktični delavnici na temo Google oglaševanja ter oglaševanja na spletnih omrežjih Facebook in Instagram. Delavnici bosta potekali v oktobru in novembru, več informacij pa bo znanih do konca septembra na Facebook strani Big M marketing. 

 

Delavnice Sandbox - od ideje do produkta so bile izvedene v okviru pilotnih aktivnost projekta P-IRIS, sofinanciranega iz programa Interreg Europe, katerega partner je Razvojni center Srca Slovenije.

Oglejte si tudi