Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Mreženje s podjetniki, razvoj poslovnih idej in prototipov

S pilotnimi aktivnosti projekta P-Iris v co-working prostore RISE privabljamo vedno več novih obiskovalcev, ki jih zanimajo podjetniške vsebine, možnosti za izobraževanje, sodelovanja z različnimi strokovnjaki ter priložnosti dela s sodobno opremo. Z dogodki smo uporabnikom omogočili širjenje kroga poznanstev, navezovanje stikov in razprave o poslovnih idejah ter tako dali nov zagon podjetništvu v domačem okolju.

 

Sklop predavanj uspešnih podjetnikov je otvoril Andraž Gavez s predavanjem »Kako mi je uspelo? – Od ideje do dobička«. Mlad, uspešen podjetnik je udeležence popeljal skozi svojo podjetniško zgodbo in jim z skozi motivacijski govor podal informacije o procesu ustanavljanja podjetja in izzivih s katerimi se mladi podjetniki soočajo, ko se podajo na samostojno podjetniško pot. Predavatelj se je v prostorih co-workinga zadržal tudi po predavanju, saj se je med udeleženci razvila živahna razprava o podjetništvu, razvoju idej in vstopu na trg. 

 

Sledilo je predavanje Tilna Travnika »Kako razviti poslovno idejo?«. Udeležencem je na primerih iz prakse iz Slovenije ter Londona razložil kako se lotiti razvoja produkta in kako postaviti trdne temelje za razvoj produkta. Dogodka se je udeležilo 14 udeležencev od katerih je več kot polovica povedala, da bodisi razmišljajo o podjetniški poti, bodisi so na podjetniško pot že stopili. Predavanje je bilo zelo interaktivno saj so imeli udeleženci številna vprašanja. Zanimalo jih je predvsem kaj narediti pred začetkom razvoja produkta, kako povečati konverzijo in prodajo.

 

Kaj se bo dogajalo?

 

  • RISE Lab

Od marca sta za uporabo pripravljena CNC stroj za lasersko graviranje in 3D tiskalnik s programsko opremo za 3D tiskanje, ki je bil prvič uporabljen že teden dni po dostavi za tiskanje zaščitnih mask. V aprilu pa bo na voljo še CNC rezkalni stroj. Stroji bodo uporabnikom na voljo po koncu izvajanja ukrepov za preprečevanje širjenja korona virusa. Do takrat pa se za več informacij o uporabi opreme obrnite na info@rise.si

 

  • Nastja Kramer – Kako razmišljati kot podjetnik

Nastja Kramer, soustanoviteljica podjetja Malinca, ki je znano po svoji spletni trgovini z zdravo prehrano in naravno kozmetiko, bo izvedla brezplačno predavanje »Kako razmišljati kot podjetnik in 7 načel za uspeh v podjetništvu«. Na predavanju boste med drugim izvedeli kako prepoznati in najti svoje ciljne stranke, kako vzpostaviti komunikacijo s strankami preko družbenih omrežij in email marketinga, pomen mreženja in dobrega kolektiva za uspešno delovanje. 

 

  • Sandbox – 10 brezplačnih delavnic: Od ideje do prototipa produkta

Sklop delavnic, ki jih bo vodila mag. Mateja Boldin Zevnik je namenjen vsem posameznikom, ki imajo poslovno idejo, in jo želijo razviti do prototipa. Z delavnicami želimo udeležence opremiti z znanji in kompetencami ter jih voditi skozi proces razvoja poslovne ideje. 

 

O natančnih datumih dogodkov bodo udeleženci obveščeni glede na razvoj dogodkov ter uspešnost omejevalnih ukrepov za preprečevanje širitve korona virusa. Zaradi omejenega števila mest in lažje organizacije se je na oba dogodka potrebno prijaviti:

 

  • Za udeležbo na predavanju Nastje Kramer na elektronski naslov info@rise.si,
  • Za udeležbo na delavnicah Sandbox na elektronski naslov mateja@rise.si 
  •  

Dogodki so sofinancirani iz programa Interreg Europe, projekt P-Iris in so brezplačni.

Oglejte si tudi