Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Nov program Socialne aktivacije na Izobraževalnem centru Geoss

Ste brez zaposlitve? Želite pridobiti nova znanja, izkušnje in poznanstva? Na Izobraževalnem centru Geoss, Litija (Ic Geoss), 25.6.2020 pričenjamo z novim programom Socialne aktivacije.

KOMU JE NAMENJEN PROGRAM? Program je namenjen brezposelnim osebam, ki želijo nadgraditi svoje funkcionalne, socialne in delovne kompetence, posebej še osebam, ki se v svojem življenju soočajo z različnimi ovirami, ki jim otežujejo vstop na trg dela.

PRAVICE, KI JIH UDELEŽENCI PRIDOBIJO Z VKLJUČITVIJO V PROGRAM:

- denarna nagrada, ki znaša 0,80 €/uro;

- povrnitev stroškov za prevoz: oseba je upravičena do povračila stroškov za prevoz, če je kraj stalnega ali začasnega prebivališča, v katerem v času izvajanja programa dejansko prebiva, od kraja izvajanja aktivnosti programa SA oddaljen najmanj 1 km v eno smer programa (najnižja cena vozovnice za javni prevoz; če ni javnega prevoza udeležencu pripada povračilo v obliki kilometrine 0,13 €/km);

- povrnitev stroškov za prehrano 3,70 €/dan, če je udeleženec dnevno prisoten najmanj 4 ure.


Denarna nagrada ne vpliva na višino denarne socialne pomoči, ki jo prejema vključena oseba. Izključuje pa se z dodatkom za aktivnost – do dodatka za aktivnost so upravičene zaposlene osebe ali osebe, ki opravljajo prostovoljno delo.

 
Za dodatne informacije in vključitev v program pokličite IC Geoss na telefonsko številko 031 759 355.

Oglejte si tudi