Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zunanji minister in predsednik stranke Desus g. Karl Erjavec na delovnem obisku v Litiji

V ponedeljek, 05. marca 2018 smo OO Desus Litija in Šmartno gostili predsednika stranke g. Karla Erjavca, katerega so spremljali poslanec Državnega zbora g. Ivan Hršak, poslanec in podpredsednik Državnega zbora g. Primož Heinz, ter generalni sekretar stranke Desus g. Branko Simonovič.

 

Najprej smo si ogledali Osnovno šolo Litija, kjer sta se nam pridružila tudi župan občine Litija g. Franc Rokavec in podžupanja občine Litije g. Lijana Lovše. Šola, katere prostore nam je predstavil ravnatelj g. Peter Strle, je res moderna in ustreza vsem normativom za poučevanje. Za tem smo si ogledali Socialno-varstveni center Litija (SVC), katerega delovanje nam je predstavil direktor g. Ivan Matijevič. V sklopu SVC deluje tudi Varstveno delovni center Zasavje. Direktorica VDC Zasavje, dr. Špela Režun nam je predstavila delovanje centra, vsakodnevne aktivnosti, ki potekajo in poglede na delovanje v prihodnje. Predsednik stranke Desus je poudaril, da bi država morala namenjati več finančnih sredstev za delovanje takih centrov, g. Hršak pa je obljubil da bo njegovo pobudo prenesel v Državni zbor. Obiskali in ogledali smo si še prostore Doma starejših občanov v SVC, katere nam je predstavila direktorica g. Vida  Lukač. Stanovalci doma so bili našega obiska zelo veseli in so nas pričakali s harmoniko in pesmijo, v pesmi se jim je pridružil tudi g. Karl Erjavec. Tekom delovnega pogovora pri direktorici g. Lukačevi je župan občine Litija g. Rokavec predstavil zgodovino gradnje SVC, ter težave s katerimi se je Občina Litija srečevala. Kljub vsemu jim je uspelo zgraditi lep in uporaben Center. V imenu stranke Desus bi se ob tej priložnosti rad zahvalil ravnatelju OŠ Litija Petru Strletu, direktorici SVC Špeli Režun, direktorici medgeneracijskega centra Vidi Lukač, ter županu in podžupanji občine Litija Francu Rokavcu in Lijani Lovše. 

 

Sledil je delovni sestanek stranke Desus – Pokrajinskega odbora Ljubljana, katerega se je udeležilo 25 predsednikov območnih organizacij. Po uvodnem nagovoru predsednikov OO DeSUS Litija g. Milana Zrmzlaka in Šmartno pri Litiji g. Jožeta Repovša so sledili govori funkcionarjev stranke Desus, ki so med drugim predstavili strategijo za nadaljnje delo stranke, ter usmeritve in aktivnosti, ki se bodo odvijale v predvolilnem času. Sledila je še podelitev priznanj stranke (bronasta, srebrna in zlata plaketa) zaslužnim članom. Po uradnem delu srečanja je sledilo prijetno druženje v gostišču Bistroja Valvasor, kjer so nam pripravili vrhunsko pogostitev, za kar se jim prav tako najlepše zahvaljujem.

Oglejte si tudi