Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Prireditev ob Dnevu državnosti

Že Prešeren si je v Zdravljici zamislil državo, ki bo omogočila dostojno, svobodno in miroljubno življenje. Danes, po 26 letih življenja v samostojni Sloveniji, bi morali vedeti, da država ni isto kot domovina. Potreba po domovini je potreba po življenju v skupnosti, ki ji pripadaš z vsem bitjem. Državne oblike se spreminjajo, domovina pa ostane.
Občinska proslava ob Dnevu državnosti je v Šmartnem pri Litiji  potekala na predvečer dneva državnosti, v soboto, 24. junija 2017. Dogodek je organizirala Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Javnim zavodom Bogenšperk, Knjižnico Litija, Vinogradniškim društvom ŠTUC Šmartno in Društvom kmetic Litija – Šmartno.

Zbrane je na šmarskem trgu nagovoril župan Občine Šmartno pri Litiji, Rajko Meserko. Naš rojak, dr. Janez Juhant, slovenski teolog, filozof in pedagog, je kot slavnostni govornik na prireditvi izpostavil pomen doma, domovine in domačega, maternega jezika.

Letošnjo kulturno prireditev v počastitev dneva državnosti so prepletli: Pevsko društvo Zvon - Šmartno pri Litiji z zborovodkinjo Marijo Celestina, ženska vokalna skupina Gartrožce s Primskovega pod vodstvom Rahele Sinigoj, ki jo je na prireditvi nadomestila Marjanca Vidic, recitatorka Anamarija Sedevčič, Pritrkovalska skupina sv. Martin iz Šmartnega pri Litiji pod vodstvom Andreja Hostnika, člani Folklorne skupine Javorje pod vodstvom Dunje Gorišek Simončič ter Andreja Štuhec kot moderatorka programa. 
Za pogostitev po prireditvi so poskrbeli vinogradniki društva ŠTUC in Društvo kmetic Litija - Šmartno.

Oglejte si tudi