Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

LIKOVNA USTVARJALNICA MLADIH

Letos že osma LIKOVNA USTVARJALNICA MLADIH je bila v torek, 16. oktobra 2018, v LILA ateljeju v Kulturnem centru Litiji. Likovna ustvarjalnica poteka vsako leto v oktobru, ko je teden otroka. Poslanica tedna otroka 2018 je bila tema »PROSTI ČAS«, zato so mladi ustvarjali na to temo.

Udeležili so se je učenci in dijaki osnovnih šol iz Litije in Šmartnega  ter dijaki Gimnazije Litija. Bilo jih je 23: Laura Mahkovic Lamovšek, Tea Vozel, Meta Kralj, Lara Zeljković (OŠ Litija):  Dejan Patkovič, Nik Smrekar, Matic Mele (OŠ Litija PPP); Sara Končar, Matic Ulčar, Lovro Klinc, Živa Nagode  (OŠ Gradec);  Sara Uštar, Zala Pavlin, Sara Turniški, Maša Grčar (OŠ Gabrovka);  Liza Marija Kokalj, Nika Poglajen, Saša Posega, Jana Smrekar (OŠ Šmartno);  Tia Tara Božič, Maša Cvetežar, Ela Murko, Lavra Zupan (Gimnazija Litija).  Učence in dijake so spremljale likovne pedagoginje iz šol in gimnazije.   

Bilo je zelo ustvarjalno srečanje, mladi likovniki pa so na slikah predstavili svoje želje , ki bi jih doživeli v prostem času. Na koncu pa je nastala še skupinska slika.

Oglejte si tudi