Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Letošnja slikarska pot posvečena dediščini rudnika Sitarjevec

IZKOPANO IZ SPOMINA IN UPODOBLJENO - RUDNIK SITARJEVEC je projekt društva LILA , kjer je prikazan le delček težkega dela rudarjev in žensk, ki so izbirale rudo v separaciji. V društvu želijo, da so likovne podobe poklon in del oživitve kulturne in industrijske dediščine v mestu Litija.

Pri projektu so sodelovale vse društvene sekcije: likovna skupina  LILA odrasli, MALA in CICI LILA, LILA PIŠE, FOTO in VIDEO sekcija. Člani so obiskali rudnik in muzej, prebrali zgodbe še živečih rudarjev in žensk, ki so bile zaposlene pri sortiranju rude, slikali in modelirali globoki barorelief, fotografirali in pisali zgodbe in pesmi. Mladi likovniki so slikali in risali vilinski svet Sitarjevca. Dela, nastala v projektu, bodo na ogled od 18. maja 2018. 


Razstave v Mestnem muzeju Litija: baroreliefi, slike, grafike, video zapis projekta, katalog, otroško likovno ustvarjanje, Sitarjevške zgodbe in pesmi

IZLOŽBE STAREGA MESTNEGA JEDRA, TIC: vilinski svet Sitarjevca  


SLIKARSKA POT bo odprta v Tednu ljubiteljske kulture v petek, 18. maja 2018, ob 17. uri v Mestnem muzeju Litija. V programu sodelujejo učenci Glasbene šole Litija – Šmartno, KUD TOMBAS in Perkakšens – Trio NAFASI.

Oglejte si tudi