Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

LILA ustvarjalno v novo sezono

Društvo Litijski likovni atelje vstopa v novo sezono s polnim zagonom. Člani literarne skupine LILA PIŠE so 5. septembra v Trebnjem sodelovali na srečanju literatov, ki je potekalo v okviru državnega razpisa Javnega sklada za kulturne dejavnosti  »V zavetju besede«. Priznanja za literane prispevke so prejeli: Magda Groznik, Gabrijela Hauptman, Andrej Hostnik, Jelka Jantol in Joža Ocepek.

 

Likovniki so tudi sodelovali na prvem Festivalu medgeneracijskega povezovanja v Občini Litija, ki je potekal v drugem tednu septembra. V okviru festivala so predstavili svojo dejavnost in obnovili mozaik povodnega moža iz savskih kamnov na steni pred Šmelcem.

 

Z MALO RDEČE, MODRE IN RUMENE se na samostojni razstavi predstavlja predsednica društva Jelka Jantol. Gre za njeno drugo samostojno razstavo, ki nas za razliko od prve, ki je bila črno bela, popelje v barvni svet. »Z malo rdeče, rumene in modre« nam Jelka Jantol v vseh barvnih niansah predstavi svoje videnje življenja in sveta, ki je na platnih v akrilu živ in pisan. Razstava je bila odprta 12. septembra v knjižnici Šmartno in bo tam na ogled dva meseca.

 

 

Napovedujemo:

 

Likovna razstava Oblo in oglato bo odprta 1. oktobra 2019 v Delavskem domu Zagorje. Na razstavi v organizaciji JSKD sodeluje 13 članov društva LILA.

 

V Mestnem muzeju Litija bo 7.oktobra otvoritev samostojne likovne razstave članice društva LILA Gabrijele Hauptman.

 

Velik dogodek se obeta 14.10.2019 ob 18. uri, ko bomo stopili na že tretjo slikarsko pot, ki bo tudi tokrat pospremljena z več razstavami. Mozaik LITIJSKI BRODNIK (2m x 3 m) in likovna ter fotografska razstava Mostovi čez Savo v litijski občini bodo na ogled v prostorih občine Litija, kjer bo tudi otvoritvena slovesnost. Z likovnimi deli na temo »Brodnik«, ki bodo v izložbah starega mestnega jedra Litije, bo društvo znova stopilo med prebivalce Litije. Dela za razstavo Brodnik so nastala izpod rok najmlajših likovnikov, to sta CICI  in MALA LILA. Na otvoritvi bo predstavljen tudi katalog LITIJSKI BRODNIK.   

 

Oktobra začenja društvo LILA  z delavnicami tečaji v vseh sekcijah: 

CICI LILA - torek, 1.10. ob 16,30

MALA LILA - četrtek, 3.10. ob 17,30

LILA - odrasli - sreda, 2.10. ob 18,00

FOTO LILA – oktober

LILA PIŠE – oktober

Še vedno se lahko pridružite. Podrobnejše informacije dobite na elektronskem naslovu: lilaatelje@gmail.com

 

 

Oglejte si tudi