Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Fotografska razstava: »Nevidno« pomembno okoli nas

V galeriji Krajevne knjižnice Šmartno si do konca januarja 2023 lahko ogledate fotografsko razstavo izbranih fotografij, ki so jih fotografi poslali na 8. natečaj v organizaciji Občine Šmartno pri Litiji, Knjižnice Litija in Javni zavod Bogenšperk.

Odprtje razstave je bilo v četrtek, 17. novembra 2022, v galeriji šmarske knjižnice. Na natečaju je sodelovalo 22 avtorjev s skupno 63 fotografijami (Tia Patricia Baš, Urša Čopar, Nik Elzner, Neža Godec, Zoja Godec, Stella Grom, Marija Hameršak Lavrenčič, Peter Jovanovič, Petra Lapajne Povirk, Sara Medved, Branka Ojnik, Gašper Perme, Karin Petje, Danica Sedevčič, Helena Smrekar, Dejan Stanič, Blaž Šircelj, Frida Škerbina, Alja Škulj, Miran Škulj, Gaber Zagorc in Zoja Zupančič).

Na razstavi, ki je posvečena 20. obletnici nastanka samostojne občine Šmartno pri Litiji, jih je na ogled 26, izbrala jih je strokovna komisija v sestavi: mag. Ana Kocjančič, Sonja Perme in Jani Vozel. Člani komisije so izbrali tudi fotografije, ki so v skladu z razpisom natečaja prejeli nagrade:

  1. nagrada, 200 EUR: Dejan Stanič za fotografijo Zlato jutro; 2. nagrada, 140 EUR: Peter Jovanovič za fotografijo Štanga ob sončnem zahodu, 3. nagrada 60 EUR: Branka Ojnik za fotografijo Lušna pot.

Nagrado za najboljšega mladega avtorja je prejela učenka OŠ Šmartno, Zoja Godec, za fotografijo z naslovom Pogled v daljavo (mentorica Brigita Lindič).

Vsem nagrajenim iskrene čestitke in zahvala avtorjem za sodelovanje.

Sonja Perme, Knjižnica Litija

Oglejte si tudi