Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov ljubiteljske kulturne dejavnosti v Občini Šmartno pri Litiji v letu 2023

Občina Šmartno pri Litiji je tudi za leto 2023 pripravila Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov ljubiteljske kulturne dejavnosti v Občini Šmartno pri Litiji v letu 2023.


Občina Šmartno pri Litiji objavlja na podlagi Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 77/07 – uradno prečiščeno besedilo, 56/08, 4/10, 20/11, 111/13, 68/16, 61/17, 21/18 – ZNOrg, 3/22 – ZDeb in 105/22 – ZZNŠPP) in 7. člena Pravilnika o sofinanciranju programov in projektov ljubiteljske kulturne dejavnosti v Občini Šmartno pri Litiji (Uradni list. RS, št. 25/23)

 

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov ljubiteljske kulturne dejavnosti v Občini Šmartno pri Litiji v letu 2023        

 

1. Naziv in sedež naročnika: Občina Šmartno pri Litiji, Tomazinova 2, 1275 Šmartno pri Litiji

 

2. Na razpis se lahko prijavijo posamezniki ali pravne osebe registrirane za izvajanje programov na področju kulture in redne ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki:

- imajo sedež oz. stalno prebivališče v občini Šmartno pri Litiji in se ukvarjajo z ljubiteljsko kulturno dejavnostjo,

- imajo zagotovljene prostorske in kadrovske pogoje za uresničevanje kulturnih aktivnosti,

- imajo urejeno evidenco o članstvu in ostalo dokumentacijo kot to določa zakon o društvih,

- da vsako leto redno dostavljajo poročila o realizaciji programov in načrt aktivnosti za prihodnje leto.

 

3. Sofinanciranje iz proračuna za leto 2023 je predvideno za naslednja področja kulturnih dejavnosti:

- glasbena dejavnost (vokalna in instrumentalna),

- plesna in folklorna dejavnost,

- gledališka in lutkovna dejavnost

- likovna, fotografska, filmska in druga ustvarjalna dejavnost,

- literarna dejavnost.

 

4. Vlagatelji morajo svoje vloge pripraviti in oddati v skladu z razpisno dokumentacijo.

 

5. Okvirna višina sredstev, ki je namenjena za sofinanciranje kulturnih programov in redne ljubiteljske dejavnosti iz točke 3. javnega razpisa je 26.000,00 EUR.

 

6. Projekti in programi se bodo ocenjevali skladno s Pravilnikom o sofinanciranju programov in projektov ljubiteljske kulturne dejavnosti v Občini Šmartno pri Litiji, ki je priloga razpisni dokumentaciji.

 

7. Dodeljena sredstva morajo biti porabljena v letu 2023.

 

8. Prijave je potrebno oddati v zaprti kuverti z oznako »Ne odpiraj – razpis Kultura 2023« na naslov: Občina Šmartno pri Litiji, Tomazinova 2, 1275 Šmartno pri Litij. Rok za prijavo je 20.4.2023 (datum poštnega žiga).

Za pravočasno se šteje vloga, ki je bila oddana najkasneje zadnji dan roka za oddajo vlog, priporočeno po pošti. Komisija ne bo obravnavala vlog, ki bodo:

-          oddane po določenem roku za oddajo predlogov,

-          neustrezno naslovljene in

-          nepopolne glede izpolnjenih obrazcev oziroma zahtevanih prilog tudi po izteku roka za dopolnitev predloga, ki bo določen v pisnem obvestilu o dopolnitvi.

 

9. V roku prispele vloge bodo obravnavane na podlagi Pravilnika o sofinanciranju programov in dejavnosti na področju ljubiteljske kulture v občini Šmartno pri Litiji, odpiranje ponudb ne bo javno. Vlagatelji bodo o izidu javnega razpisa obveščeni v roku 30 dni od datuma veljavnosti proračuna za leto 2023. Z vlagatelji, katerim bodo odobrena sredstva za sofinanciranje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, bodo sklenjene pogodbe o sofinanciranju programov.

 

10. Razpisno dokumentacijo lahko zainteresirani ponudniki dvignejo tudi na Občini Šmartno pri Litiji (soba 9), dodatne informacije v zvezi z razpisom: Karmen Sadar, e-mail: karmen.sadar@smartno-litija.si.

 

Številka: 611-01/2023

Datum: 15.3.2023



Župan

Blaž Izlakar l.r.



Oglejte si tudi