Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Za učinkovit podporni ekosistem za podjetništvo in inovacije

Razvojni center Srca Slovenije bo med 18. in 19. marcem 2018 gostil srečanje mednarodnih partnerjev projekta TRINNO - Podporni ekosistem za podjetništvo za tradicije in inovacije. Partnerji iz Irske, Italije, Madžarske, Španije in Slovenije se bodo srečali z namenom promocije  dinamičnih oblik podpornega okolja za podjetništvo v petih evropskih regijah in spodbujanja deležnikov v posameznih državah k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za izboljšanje instrumentov politik na tem področju. Ob tem bo osrednja tema tudi uporaba digitalnih inovacij v lokalnem gospodarstvu in njihovih prednosti v tradicionalnih sektorjih.

V ta namen partnerji aktivno delajo na akcijskem načrtu za vsako izmed omenjenih držav. V Sloveniji se bo akcijski načrt osredotočal na vse faze razvoja podjetja: vzpostavitvena faza, zagonska faza (start-up), faza rasti, faza izhoda ter zrela faza. Ključni akter pri tem je Razvojni center Srca Slovenije – slovenski partner projekta in med drugimi tudi Kikštarter iz Kamnika - coworking prostor in inkubator, ki omogoča možnost učenja in razvijanja podjetniških idej. Pomembni deležnik projekta je tudi občina Litija.

Kikštarter v okviru tega projekta aktivno sodeluje in predstavlja primer dobre prakse iz Slovenije in je osrednji deležnik Razvojnega centra Srca Slovenije. Posledično bo njihov ustvarjalni in delovni prostor tudi stičišče osrednjega srečanja mednarodnih partnerjev projekta TRINNO.

Oglejte si tudi