Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Tinktura iz brina (Juniperus communis)

Tinktura iz brina (Juniperus communis) 50ml

Najbolj znano je, da Brinov tinktura delujejo odvajalno, ker vpliva neposredno na ledvično tkivo. Uporabljamo jo pri pomanjkljivem izločanju urina, saj močno pospešujejo izločanje tekočin, pri nevnetnih procesih ledvic, pri vodenici, oteklih sklepih in revmatičnih težavah. Tinkturo iz brina uporabljamo tudi tudi pri edemih, ki so posledica slabega krvnega obtoka.

Brinova tinktura spodbuja presnovo ter delovanje želodčnih in črevesnih mišic. Tinktura iz brina ugodno vpliva pri živčnih motnjah, ki so posledica slabe presnove, denimo razdraženost, glavobol, utrujenost, slaba koncentracija itd. Ravno zaradi ugodnega vpliva na prebavne žleze in na presnovo priporočajo uživanje Tinkture iz brina in drugih pripravkov kot dodatno terapijo sladkornim bolnikom. Tinktura iz brina delujejo tudi antiseptično, ker povečajo prekrvavitev trebušnih organov, pride pri ženskah do izboljšane menstruacije.

V različni literaturi je navedena tudi zunanja uporaba pri revmatičnih obolenjih v obliki masaž, kar poveča prekrvavitev tkiv in zmanjšuje bolečine.

Brinove tinkture ne uporabljamo pri akutnih in kroničnih obolenjih ledvic. Prav tako moramo upoštevati, da večje količine pri daljši uporabi lahko povzročijo draženje in vnetje ledvic.

Tinktura iz brina in Mazilo iz brina Janeza Javorskega ob sočasni uporabi blagodejno vplivata na vse revmatične težave. Tinktura iz brina je naraven proizvod iz sestavin pridelanih na EKO kmetiji na Javorski energijski in učni poti.

Oglejte si tudi