Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

TRADICIONALNI ŽUPANOV SPREJEM OB MEDNARODNEM DNEVU INVALIDOV IN PROSTOVOLJSTVA

Mednarodni dan prostovoljstva omogoča organizacijam, ki v svoje programe vključujejo prostovoljce, da pokažejo javnosti, kaj so prispevali s prostovoljskim delom na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni pri doseganju razvojnih ciljev. Cilji so zelo različni, a vsi imajo en sam cilj – pomagati! 

Mednarodni dan invalidov družbo spodbuja k razumevanju invalidnosti, zavzemanju za dostojanstvo, pravice in blaginjo invalidov ter zavedanju o koristih vključevanja invalidov v politično, družbeno, gospodarsko in kulturno življenje.

Na odlično obiskani prireditvi je bil osrednji gost Dorijan Zabukovšek, naj prostovoljec Občine Slovenske Konjice 2013 in dobitnik letošnjega srebrnega grba Občine Slovenske Konjice - človek, ki je rojen in živi za to, da pomaga. V svojem prostem času po Sloveniji izvaja predavanja na različne teme reševanja in pomoči, predvsem pa je aktiven pri projektu Temeljni postopki oživljanja in uporaba AED defibrilatorja, katerega delovanje je tudi predstavil na prireditvi.

Zbrane je nagovoril pobudnik srečanja Miran Gorinšek, župan Občine Slovenske Konjice. Podelil je tudi dve priznanji in sicer Marinki Hasenbichel, ki že 40. let sodeluje pri organizaciji srečanja starejših občanov nad 70 let v organizaciji Rdečega križa Slovenske Konjice in Dorijanu Zabukovšku za aktivnosti pri projektu Temeljni postopki oživljanja in uporaba AED defibrilatorja.

Nastopili so tudi otroci iz vrtca Mali grof, po prireditvi pa je potekalo prijetno druženje tistih, ki uspešnost dneva merijo po tem, kaj so dobrega naredili za druge.

 

Oglejte si tudi