Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Stojala za skiroje pred tremi OŠ

Za pridno sodelovanje v aktivnostih Evropskega tedna mobilnosti so OŠ Ob Dravinji, OŠ Pod goro in OŠ Loče pred svoj vhod v šolo dobile vgrajena stojala za skiroje. Učenci jih bodo lahko uporabljali, če se bodo v šolo pripeljali s skirojem, njihova prevozna sredstva pa bodo medtem varno počakala nanje na “parkirišču”. Stojala so bila financirana iz projekta ETM 2021.

Učenci omenjenih treh osnovnih šol so sodelovali na likovnih delavnicah in drugih projektih, povezanih z ETM-jem. Tudi s PEŠ busom so se pripeljali v šolo in skiroji so prav tako dobra alternativa okolju prijaznejših prevoznih sredstev, vse dokler je varnost na prvem mestu. 

Kolesa skiroja, tudi električnega, so precej manjša od tistih, ki so jih vajeni otroci na kolesu. Zato na skiroju prej izgubimo ravnotežje ali naletimo na oviro, ki lahko povzroči polet čez krmilo. Otroci in starši morate pred uporabo skiroja očistiti zavore, saj te ne delujejo dobro, če so blatne. Redno preverjajte vijake. In pa ne pozabite na zaščitno opremo – čelado in ščitnike, ki naj v celoti pokrijejo kolena in komolce.

Oglejte si tudi