Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Podeljena občinska priznanja za leto 2017

V petek, 30. junija, so se s svečano sejo Občinskega sveta sklenili Konjiški dnevi 2017. Prireditve v okviru Konjiških dni so potekale vse od 14. junija, vrhunec pa je zagotovo predstavljala petkova seja, na kateri so obeležili občinski praznik, pa tudi podelili občinska priznanja za leto 2017.
Priznanje župana je letos romalo v roke podjetja Trixy Aviatlon, ki se ukvarja z gradnjo ultra lahkih zrakoplovov - žirokopterjev, nagrado pa so si zaslužili z izjemno inovativnostjo tako na strokovnem kot podjetniškem področju. Priznanje občine je prejelo Planinsko društvo Slovenske Konjice, ki uspešno deluje že 90 let in šteje preko 440 članov, kar je zavidanja vreden uspeh. Društvo za planinarjenje navdušuje mlade, organizira izlete in pohode ter skrbi za varne in markirane poti v občini.
Poleg županovega priznanja in priznanja občine so bili podeljeni še občinski grbi. Zlati grb je prejel pedagog, umetnik in modelar Arpad Šalamon, srebrnega predsednik KS Loče Janko Čakš in bronastega Župnijska Karitas Slovenske Konjice, ki je letos praznovala 25-letnico in v imenu katere je nagrado prevzela Marija Tisovic. 
Svečano sejo so z glasbenimi točkami popestrili učenci in učitelji Glasbene šole Slovenske Konjice, prireditev pa je bila simultano prevajana tudi v znakovni jezik.

Oglejte si tudi