Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Pestro na dveh podružnicah tudi med počitnicami

V času počitnic dve naši podružnici nimata obiska učencev, a kljub temu nista prazni. Obnovljamo namreč podružnično šolo Tepanje (OŠ Ob Dravinji) in šolo Sv. Jernej (OŠ Loče).

Na objektu podružnice v Tepanjah se izvaja predvsem energetska sanacija z menjavo oken in vhodnih vrat. Dela bodo zajemala tudi izolacijo fasade in hidroizolacijo vkopanih sten, menjavo stavbnega pohištva, toplotno izolacijo podstrešja, vgradnjo toplotne črpalke, montažo termostatskih ventilov in kotličkov ter posodobitev razsvetljave v učilnicah. Gradbena pogodba, ki jo je župan Darko Ratajc marca letos podpisal z direktorjem podjetja A.M.D. Gradnje d.o.o. Adisom Mujkanovićem, je bila ocenjena z vrednostjo 253.256,21 evrov.

V podružnični šoli Sv. Jernej so se gradbena dela že zaključila. Lesena okna, ki niso tesnila dobro, so se nadomestila z energetsko varčnimi. Namestila so se tudi nova vhodna vrata, prenovile sanitarije za učence in zamenjala fasado skupaj z novo barvo šole. S prenovo šole želimo zmanjšati tudi porabo energije in z novo malo čistilno napravo poskrbeti za čiščenje odpadnih voda. Mimo šole se je uredila tudi nova cesta s pločnikom, osvetljena z obcestnima svetilkama in novima avtobusnima postajama, kar bo skupaj poskrbelo za bolj varno pot v in iz šole.

Oglejte si tudi