Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

JUTRI
23°C
5°C
PET.
22°C
9°C
3575

Finalisti nagrade Zlati kamen 2020

Občina Slovenske Konjice je postala ena izmed 11 finalistk razvojno najbolj prodornih občin na konferenci Zlati kamen 2020. Nagrada Zlati kamen se je v slovenskem prostoru uveljavila kot oskar za slovenske občine.

Konferenca je bila letos namenjena digitalni prihodnosti in mobilnosti ter razvojnim projektom in družbi prihodnosti. Osredotoča se na aktivnosti, na inovativne in spretne razvojne prijeme, ki lahko veljajo kot primer dobre prakse in pripeljejo do večjega razvojnega preboja. Letošnja rdeča nit izbora je bila usmerjena v pripravljenost občin na prihodnost, in sicer je bil poudarek na tem, katera bo znala najbolje integrirati sodobne tehnologije v razvoj kraja in kako je zasnovala svoj razvoj, da kar najbolje odgovarja na glavne izzive prihodnosti v naravnem in širšem družbenem okolju.

Občina Slovenske Konjice se je uvrstila med finaliste na območju od Koroške do Posavja v družbi občin Krško in Velenje. Iz vzhodnega dela države so bile finalistke občine Cerkvenjak, Maribor in Murska Sobota, iz osrednje in jugovzhodne Slovenije Domžale in Trbovlje, iz zahodnega dela države pa Idrija, Kranj in Jezersko. Nagrado za razvojno najbolj prodorno občino je letos prejela Idrija. Kraj v zahodni Sloveniji je kraj tehnoloških pionirjev, od koder se širijo sodobne rešitve po Sloveniji. Ponuja zgleden razvojni model z izrazito modernimi, v prihodnost usmerjenimi potezami. Strokovni svet Zlatega kamna, ki ga tvorijo priznani strokovnjaki s treh univerz in prakse, poudarja posebnost Idrije v tem, da združuje na videz nezdružljive elemente – obenem je odmaknjena in kozmopolitska, poudarja dediščino, a obenem prav iz nje izpeljuje tehnološko obarvan in v prihodnost naravnan razvoj kraja.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi