Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Dobra uporaba KolesCE v naši občini

V začetku oktobra lani smo v naši občini vzpostavili sistem izposoje javnih koles KolesCE, ki se je v celotnem sistemu – v Celju, Laškem, Žalcu, Polzeli, Zrečah, Slovenskih Konjicah in Štorah uvedel že v letu 2018. Od takrat je bilo vseh registriranih uporabnikov kar 5500, ki so skupaj prekolesarili že več kot 250 km. Samo lani je bilo vseh registracij 3500. Kolesa so bila iz konjiške občine opažena tudi v sosedski zreški občini in izjemno nas veseli, da si občani in obiskovalci naših krajev radi izposojajo kolesa za potepanje po Destinaciji Rogla-Pohorje.

 

V zadnjih treh mesecih lanskega leta so bili v Slovenskih Konjicah povprečno štirje najemi na dan in kar 105 najemov na mesec. Najbolj obiskani postaji sta bili izposojevalni točki na Avtobusni postaji in Poslovni coni LIP. Glede na registracije in vsakodnevne poti je ocenjeno, da je bilo 85-90 % vseh uporabnikov iz občin, vključenih v KolesCE in širše okolice. V drugih krajih, ki prav tako uporabljajo ta sistem, pa je bilo v poletnem času registriranih več obiskovalcev tako iz cele Slovenije, kot tudi iz tujine.

 

V sistemu izposoje smo septembra lani postavili štiri postaje, in sicer na avtobusni postaji, pri Gimnaziji, na začetku Mizarske ulice ter ob vstopu v Poslovno cono LIP. Postaje omogočajo priklop šestih javnih koles, od tega so štiri stojala namenjena za klasična kolesa in dve stojali za električna kolesa.

Oglejte si tudi