Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Marija Polh in njenih 99 pomladi

Enajstega aprila je Marija Polh iz Podoba pri Ločah, dopolnila svojih  99 pomladi.

Poročila se je leta 1950 s Francem Polhom. Imela sta štiri otroke: Iva , Mileno, Anico in Janka. Vsa leta sta z možem marljivo delala na kmetiji in skrbela za svojo družino. Sedaj je že dolgo vdova in ima okoli trideset ožjih sorodnikov, med njimi je sedem vnukov in dvanajst pravnukov. Najmlajša sta stara dve leti. Zapomni si rojstne dneve vseh sorodnikov.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             


Še vedno si sama kuha kar ji srce poželi, potem pa si nalije še kozarček domačega vinca. Po peti uri ne je več. Včasih je hodila na izlete, danes pa ne več, saj zaradi bolečih kolkov težko hodi. Zaradi tega tudi k  maši ne hodi več,  jo pa redno spremlja po televiziji. Pri tem se ne pusti motiti. Pri zdravniku ni bila že tri leta a pred nekaj dnevi jo je obiskala zdravnica in ji predpisala zdravilo, ki ga sedaj pridno jemlje. Še vedno je zelo bistra in se odlično spominja preteklih let. Rada se pošali in je zelo pozitivna.

Prav na njen rojstni dan jo je obiskal poverjeniški odbor Območnega društva invalidov Dravinjske doline iz Sv. Jerneja: Franc Rečnik in  Anton Kušter.  Zaželeli smo ji veliko zdravja in sreče  ter veliko nasmejanih uric v krogu njenih domačih.


Olga Pančič

Oglejte si tudi