Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Konjičan Oliver Tič pešači od Argentine do Aljaske

Te dni je na družabnih omrežjih in različnih medijih zaslovel naš sokrajan, Konjičan, Oliver Tič. 38-letnik namreč nadaljuje pot nabiranja kilometrov, in sicer je njegov cilj po dolgem prehoditi dva kontinenta, Južno in Severno Ameriko. V začetku leta je po dolgih mesecih »pešačenja« v Južni Ameriki vstopil v Združene države Amerike, natančneje Teksas. Tukaj ga je pričakalo veliko presenečenje, saj je s pomočjo prijateljev družabnega omrežja Facebook dobil vabilo na košarkarsko tekmo ekipe Dallas Mavericks, kjer igra naš slovenski zvezdnik Luka Dončič. Za »piko na i« pa so ga še iz kluba povabili na srečanje z našim košarkarskim zvezdnikom, ki mu je podaril podpisan dres. Na svoji poti poleg številnih domačinov, ki mu pomagajo, pa ga spremlja tudi psička, ki jo je poimenoval Carlitos. Slednjo je pred tem rešil s perujskih ulic in vzel s sabo na pot.

Oliver je svojo pot pričel že leta 2018, a mu je najprej načrte prekrižal rop ter nato še leta 2020 koronavirus. Zato se je po več mesecih pešačenja in z več kot 11 tisoč prehojenih kilometrih Južne Amerike na »svojem računu«, predlansko pomlad (leta 2020) vrnil v domovino. Na pot se je vrnil lani aprila in ob tem dejal: “Moj namen je pustiti pečat v svetu, kjer živim. Ne želim samo obstajati, ampak dejansko živeti svoje življenje!”

Kot že napisano zgoraj je v mesecu januarju po prehojenih 17.700 kilometrih vstopil na območje ZDA, kjer ima 90 dni časa, da prehodi vzdolž ZDA. Do cilja na Aljaski ga tako čaka še 7 do 8 mesecev hoje. Oli Walker, kot si je nadel mednarodno ime, vso opremo vozi v vozičku, ki ga poriva pred sabo.

OPIS OLIVERJEVE POTI: To 24.000 kilometrov dolgo pot ima cilj prehoditi v dveh do treh letih, in v tem času prehoditi 15 držav: Argentino, Čile, Peru, Bolivijo, Ekvador, Kolumbijo, Panamo, Kostariko, Honduras, Salvador, Nikaragvo, Gvatemalo, Mehiko, ZDA, Kanado ter na koncu še Aljasko.

Bi želeli podpreti Oliverja?  V kolikor lahko, njima lahko pomagate z nakazilom kakšnega evra.
Podatki za nakazilo: Oliver Tič, Grajska Ulica 10, 3210 Slovenske Konjice. TRR odprt pri NKBM: SI56 0400 1003 1507 529.

Njegovo popotovanje (opremljeno s fotografijami) lahko spremljate tudi na njegovem osebnem profilu na družabnem omrežju Facebook.

To pa ni njegov edini podvig. Oliver Tič je namreč že leta 2016 prehodil Združene države Amerike. Za 6.840 kilometrov dolgo pot, od vzhodne do zahodne obale, je potreboval 175 dni. Oliver ima za sabo tudi »pešačenje« po Sloveniji, in sicer dvakrat sam čez Slovenijo. V enajstih dneh je prehodil 330 kilometrov.

Oglejte si tudi