Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti na konjiškem

V občini Slovenske Konjice bo letošnji Evropski teden mobilnosti (ETM), ki poteka pod sloganom »Izbiraj. Spreminjaj. Združuj«., v znamenju preventive in spremembe prometnega režima.

 

V sklopu vseevropske akcije bo tako na Starem in Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah potekala preventivna akcija občinskih redarjev, z namenom izboljšati prometno varnost na površinah za pešce. V ta namen se bo dopolnila tudi prometna signalizacija na tem območju, akcija pa ima namen umirjanja mešane strukture prometa s ciljem doseganja ustrezne sinergije vseh uporabnikov prometnih površin.

 

Drugi ukrep, ki se bo pričel izvajati  v sklopu ETM(sprva z informiranjem in obveščanjem), pa bo začasna sprememba prometnega režima v ulici Dušana Jereba, torej mimo OŠ Ob Dravinji. Tam se bo vzpostavil enosmerni promet z namenom, da se izboljša prometna varnost in pretočnost na območju osnovne šole, kjer se predvsem v jutranjih prometnih konicah močno poslabša prometna varnost zaradi zasičenosti vozil na majhnem območju. Začasna prometna ureditev bo kratkotrajne narave, pri čemer pa se bodo spremljali učinki in preverila možnost dolgotrajne oziroma trajne prometne ureditve. Vse udeležence v prometu ob tem že vnaprej prosimo za nekaj strpnosti in upoštevanje prometne signalizacije. Režim bo vzpostavljen predvidoma v petek, 25. 9., po zaključku pouka.

Oglejte si tudi