Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Osrednja slovesnost ob 870 - letnici prve pisne omembe Konjic

S svečano sejo Občinskega sveta Občine Slovenske Konjice tako zaključujemo uspešne Konjiške dni, ki so letos kot celota obarvani s častitljivo 870 - letnico prve pisne omembe Konjic. Na osrednji slovesnosti smo podelili priznanja in nagrado občine. Nagrado občine je prejel Mešani pevski zbor Ivo Štruc, Bronasti konjiški grb Avguštin Hlastec, Srebrni konjiški grb Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenske Konjice.

Osrednje svečanosti se je udeležil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je zbrane tudi nagovoril. V luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije je predsednik republike Miranu Gorišku, županu občine Slovenske Konjice, podaril slovensko zastavo, protokolarno darilo predsednika republike ter podelil Zlati konjiški grb Slavku Hrenu.

Dijaki Gimnazije Slovenske Konjice in Moški pevski zbor Ivo Štruc so se z zbranimi sprehodili po bogastvu duhovne in materialne dediščine našega kraja z mozaikom besede in glasbe z naslovom »Iz Konjic v Conuwiz«, posvečenemu jubileju ob 870-letnici prve omembe Konjic v pisnih virih.

Oglejte si tudi