Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

KLAPA CAMBI, Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji

KLAPA CAMBI

KDAJ:
petek, 19. julij 2019, ob 20:30
KJE:
Žička kartuzija

INFO: Center za kulturne prireditve, 03 758 04 37, jerneja.risticlevart@knjiznicakonjice.siwww.knjiznica-slvoenskekonjice.si

Vse ljubitelje dalmatinske glasbe vabimo na nepozabni večer s  Klapo Cambi iz Splita. Klapa Cambi je ena izmed največkrat nagrajenih, popularnih dalmatinskih klap, ki je začela delovati leta 1986. Prejela je številne nagrade in priznanja. Med njimi je kar nekajkrat osvojila prvo nagrado na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu in na Večerih Dalmatinskih pesmi v rodnem Kaštelu Kambelovca. Izjemno so ponosni na zmago na Festivalu zabavne glasbe Split 2011, na več izdanih albumov in številne razprodane koncerte doma in v tujini.

Klapa Cambi je soorganizator Festivala klap »Jelsa od versa«, ki poteka vsako leto na Hvaru in s pomočjo katerega ohranja nematerialno kulturno dediščino dalmatinskih pesmi. Njihove pesmi: Ne more mi bit, Dugo nije pala kiša, Jedna rič in številne druge so uspešnice tudi v Sloveniji. Pred vami je enkratna priložnost, da jim prisluhnete v edinstvenem ambientu Žičke kartuzije.

Vstopnice: 17 EUR, s SPAR plus kartico: 15 EUR, otroci do 10 let: 5 EUR.

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,

FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice.


V primeru slabega vremena koncert odpade!

Oglejte si tudi