Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Ustanovljen Dravinjski poslovni klub

NA DNEVU PODJETNIKOV VEČ KOT 30 PODJETNIKOV PRISTOPILO K USTANOVITVI »DRAVINJSKEGA POSLOVNEGA KLUBA«. ZA PREDSEDNIKA IZVOLJEN EMIL MARTINŠEK. OBETA SE ŠE MOČNEJŠE POVEZOVANJE PODJETIJ IZ OBČIN SLOVENSKE KONJICE, ZREČE IN VITANJE.
V torek, 21. junija 2016 so se v okviru Konjiških dni že tradicionalno srečali podjetniki. Najprej so sogovorniki Valerije Motaln v prostorih Območno obrtne zbornice Slovenske Konjice spregovorili o razvojnih priložnostih Dravinjske doline. Župan Občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek je izpostavil dolgotrajne postopke sprejemanja občinskega prostorskega načrta in številna medresorska usklajevanja, ki gotovo niso v prid razvoju gospodarstva, kjer se zadeve odvijajo dosti hitreje. Predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Slovenske Konjice Marjan Borovnik je izrazil zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem z lokalnimi skupnostmi vseh treh občin in izpostavil potrebo podjetnikov in obrtnikov po dodatnem prostoru za razvoj dejavnosti, posebej v občinah Zreče in Vitanje. Predsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh je zbranim čestital za izjemen korak ob ustanovitvi DPK ter poudaril, da je tovrsten klub plod dosedanjega dobrega dela Območne obrtno podjetniške zbornice in sodelovanja z lokalnimi skupnostmi in podjetniki. Predsednik Odbora za gospodarstvo, podjetništvo in turizem Občinskega sveta Občine Slovenske Konjice Stanko Kolar je poudaril, da si člani odbora že od imenovanja prizadevajo za tovrstno povezovanje podjetnikov in obrtnikov, ki lahko z mreženjem in prenosom dobrih praks svoj uspeh samo še nadgradijo. Zbrane je nagovorila tudi predstavnica Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, generalna direktorica Direktorata za turizem in internacionalizacijo Eva Štravs Podlogar. Dejala je, da kar 80 % BDP-ja v Sloveniji ustvarijo družinska podjetja, kar samo podkrepi dejstvo, da je tradicija v Sloveniji izjemno močna in odlično izhodišče tudi za razvoj obrti in podjetništva. Pozvala je k spremljanju objave javnih razpisov, ki omogočajo sofinanciranja določenih podjetniških projektov. Spregovoril je tudi Župan Občine Vitanje Mirko Polutnik. Izpostavil je napore, ki jih v Vitanju vlagajo v razvoj gospodarstva in čim hitrejšo zagotovitev prostora za nadaljnji razvoj. Predsednik Komisije za gospodarstvo Občinskega sveta Občine Zreče Emilijan Fijavž pa je poudaril, da tudi v Zrečah dobro sodelujejo z lokalno skupnostjo. Trenutno vzpostavljajo obrtno cono, katere 50 % bo za svoje potrebe zapolnilo podjetje Unior, 50 % prostora pa bo namenjenega manjšim obrtnikom. Vsi so si bili enotni, da lokalne skupnosti podpirajo razvoj obrti in podjetništva po najboljših močeh, gotovo pa bi bila lahko zakonodaja prijaznejša in predvsem bolj vzpodbudno naravnana.

 

V nadaljevanju je Župan Miran Gorinšek predstavil namen ustanovitve Dravinjskega poslovnega kluba. K ustanovitvi je pristopilo več kot 30 prisotnih podjetnikov. Soglasno so potrdili ustanovitveni akt in upravi odbor. Za predsednika je bil izvoljen Emil Martinšek, za podpredsednika pa Stanko Kolar. Vsi z zanosom pričakujejo prva srečanja in pozitivne rezultate. Kot je dejal novoizvoljeni predsednik Emil Martinšek, podjetnikom tovrstno povezovanje pomeni nadgradnjo svojega dela, kar je nedvomno izjemen doprinos podjetjem, tam zaposlenim in širšemu lokalnemu okolju.

 

V nadaljevanju so si podjetniki ogledali še proizvodnjo zrakoplovov podjetja Trixy Aviation v Ločah. 

Oglejte si tudi