Logo MojaObčina.si

Slovenske Konjice

JUTRI
25°C
11°C
PON.
20°C
14°C

Otroški abonma Jurček: Balon Velikon

3046
Deli

V soboto, 13. oktobra 2018, ob 10.00 vabljeni na ogled prve predstave v okviru Otroškega abonmaja Jurček 2018/2019, lutkovne predstave Balon Velikon.

Avtor in animator: Andrej Rozman Roza - Rozainteater
Likovna podoba: Andrej Štular
Trajanje: 35 minut
Primerno za otroke od 2. leta dalje.


Petletni Oskar živi v blokovski soseski. Ima dva zoprna soseda, ki ju moti zdaj to, zdaj ono. Nekega dne Oskar najde bankovec, s katerim si gre kupit vrečko presenečenja. In ko vrečko odpre, se realistična zgodba spremeni v pravljico. Iz vrečke namreč zraste ogromen balon, ki se tako močno zagozdi med dva stanovanjska bloka, da ga ne morejo izvleči niti valjar niti traktor niti kamion, ampak šele močan veter. Balon Oskarja odnese visoko nad resničnost – zvečer pa ga spet varno vrne domov.

Predstava za eno veliko namizno marioneto in tri male nošene lutke je nežna in fascinantna obenem. Balon, ki zelo nahitro zraste pred gledalci, je namreč resničen in napolnjen s helijem, katerega delovanje po koncu predstave animator predstavi občinstvu. Dialogi so duhoviti, v zaključnem delu pa dobi možnost za sodelovanje s svojimi domislicami tudi občinstvo.


Vstopnina 5 €.

Nakup vstopnic je možen v obratovalnem času Knjižnice Šentjur, na spletnem portalu Mojekarte.si in pri posrednikih (Petrol, OMV, 3DVA Trafike itd.).

Organizator: Knjižnica Šentjur - OE IKC

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi