Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Zaključek leta Rokometne šole Alena Mihalja

Konec leta 2019 so imela dekleta Romoketne šole Alena Mihalja ter vsi mini-rokometaši pester urnik aktivnosti.
7. in 8. decembra 2019  smo se v Rokometni šoli Alena Mihalja odzvali povabilu rokometnega kluba HC Graz ter se udeležili tradicionalnega mednarodnega turnirja Äsvo Cup Handball. Turnir je bil namenjen deklicam in dečkom letnika 2006 in mlajšim. V kategoriji štirih ekip so deklice odigrale 3 zanimive tekme ter na koncu osvojile 3. mesto na turnirju. Pri izboru najboljše »sedmerke« je bila naša Ajša Mihalj, izbrana kot najboljša leva zunanja igralka turnirja. Končni vrstni red ekip: 1. Rk Lokomotiva(CRO), 2. Hc Graz(AUT), 3. DRŠAM(SLO), 4. Sc Ferlach(AUT).

Ekipo na turnirju so sestavljale: Merjem Šabić, Monika Švikart, Manca Krevh, Suri Razgoršek, Maruša Vollmair, Naja Halužan, Lara-Deja Grajfoner, Neli Ramšak, Zea Skočir, Hana Paradiž, Lana Kamnik, Šejla Gerzič, Sara Verčkovnik.

 

Že naslednji vikend,  14. decembra 2019, sta se dve ekipi naše rokometne šole udeležili mednarodnega turnirja v mini rokometu na Hrvaškem, ki je tokrat potekal v Ivanič Gradu. Pod vodstvom Valentine Paradiž ter Mateja Nabernika so igralke ter igralci nabirali dragocene tekmovalne ter življenjske izkušnje. Dečki so se uspeli uvrstiti v polfinale, tam pa so žal morali priznati premoč domači ekipi iz Zagreba. Deklice so pričele v rahlem krču, a so iz tekme v tekmo igrale bolje in učinkoviteje. Po celodnevnih aktivnostih so se utrujeni otroci s polno novih izkušenj ter nasmehi na obrazi odpravili proti domu.

Turnirja so se udeležili - dečki: Nik Fujs, Luka Barl, Žan Nabernik, Žiga Ramšak, Liam Anušič, Tristan Gornjec, Rok Barl in Žiga Verhovnik, ter deklice: Neža Krivec, Eva Kamnik, Lana Kamnik, Hana Paradiž, Maja Plevnik in Hana Krevh.

 

Pred zaključkom starega leta smo 27. decembra v domači dvorani organizirali zaključno druženje z vsemi selekcijami. Naši najmlajši so na mini-rokometnih igriščih odigrali po šest prijateljskih tekem, nato pa nadaljevali na tribunah z navijanjem za naša dekleta. Na povabilo mlajših deklic A in B so se odzvali v rokometnem klubu Žalec. Vsaka ekipa je odigrala štiri četrtine, kjer so otroci prikazali  lep in zanimiv rokomet. Obe tekmi sta bili napeti ter izenačeni, kar je na koncu prineslo vsaki ekipi po eno zmago.

 

Leto smo tako zaključili v sozvočju z našim motom: Rokomet je igra – rad igram rokomet.

 

Alen Mihalj

 

Oglejte si tudi