Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Začetek leta 2020 v znamenju ligaških tekem

V prvem tednu novega leta 2020 so mlajše deklice Rokometne šole Alena Mihalja odigrale kar tri ligaške tekme.
Prvo tekmo, ki se je odvijala  v torek , 7. 1. 2020, so mlajše deklice B gostile sosede iz Velenja. V jesenskem delu so v prvem srečanju na gostovanju naše igralke izgubile kar s šestnajstimi goli razlike. Tudi tokrat ni bilo blestečih prvih deset minut tekme. Punce so odigrale v krču in dovolile nasprotnicam, da so povedle s petimi gole razlike (4:9). Končno so se zbrale, sprostile ter se približale le na dva gola zaostanka (10:12) do polčasa. V drugem delu tekme so gostje nekako držale razliko dveh, treh golov ter do konca kontrolirale rezultat in na koncu zmagale z rezultatom 20:25. Z devet in osem zadetki sta se izkazali Zea Skočir ter Lara Deja Grajfoner, po enkrat so zadele še Šejla Gerzić, Neli Ramšak in Sara Verčkovnik. Pohvale za pogum in velik napredek v igri gredo še Evi Kamnik, Maji Plevnik, Neži Rotovnik, Hani Paradiž, Viti Štumpfl, Lani Kamnik in Bini Rodošek. 

 

V soboto, 11. 1. 2020, so mlajše deklice A gostovale na Ptuju. Z malo ožjo zasedbo, le s sedmimi igralkami ter tremi vratarkami, so naša dekleta odigrala rutinirano ter od začetka do konca srečanja vodila in na koncu zmagala z rezultatom 5:20. Na vratih so bile odlične Manca Krevh, Maruša Vollmair in Monika Švikart, ki so skupaj prejele le 5 golov. Igrale pa so Šejla Gerzić, Sara Verčkovnik, Lara Deja Grajfoner in Suri Larisa Razgoršek, ki so zadele po trikrat ter Zea Skočir s petimi in Ajša Mihalj s šestimi zadetki.

 

Tretjo tekmo v šestih dnevih so mlajše deklice B odigrale v domači dvorani proti prvouvrščeni ekipi na Vzhodu, RK Rače. Domače igralke: Neli Ramšak, Monika Švikart, Šejla Gerzić (1), Sara Verčkovnik, Lena in Vita Štumpfl, Hana Paradiž ter Zea Skočir (9), Deja Lara Grajfoner(4): so se upirale po svojih najboljših močeh, a so tudi tokrat bile gostje spretnejše in močnejše skozi celotno srečanje. Vlogo je odigrala   tudi utrujenost naših prvih dveh igralk, Zee Skočir in Deje Lare Grajfoner, ki sta nosilki igre ter prav tako pomembna člena ekipe pri deklicah 2007 letnika.

 

Čestitke  za prikazano igro vsem deklicam v vseh treh tekmah ter pohvale za ves njihov trud in delo na treningih ter napredek v igri na ligaških tekmah.

 

Alen Mihalj 

Oglejte si tudi