Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

STAREJŠE DEKLICE ODBOJKARSKEGA KLUBA SLOVENJ GRADEC OSVOJILE MOČAN MEDNARODNI TURNIR V LJUBLJANI

Po malo bolj sproščenih prazničnih treningih se je ekipa starejših deklic Korvolley že kar v začetku januarja in sicer v soboto, 5.1.2019, ter v nedeljo, 6.1.2019, udeležila 8. Mednarodnega odbojkarskega turnirja za deklice Telekom Ljubljana open.

Prijavljenih je bilo kar 65 ekip, preko 750 deklic, ki so tekmovale v štirih starostnih kategorijah. Tekmovanje se je odvijalo v šestih dvoranah na enajstih odbojkarskih igriščih. Sodelovale so ekipe iz sedmih evropskih držav: Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Makedonije, Srbije in Slovenije.

Ekipo Korvolley so zastopale Deja Podjavoršek (kapetanka), Anika Dokl, Gaja Kresnik, Katarina Simonović, Alja Kotnik, Ula Sušec, Tija Jeznik, Zoja Cokan, Dunja Črešnik in Lana Dumančić pod vodstvom trenerjev Maksa Kotnika ter Mirka Plevnika. Prav tako pa jih je spremljal (kot že ničkolikokrat doslej) tudi predsednik kluba Darko Žugelj.

Prvo tekmo so naša dekleta začela na OŠ Nove Fužine proti OK Dubočica iz Srbije in jo po napeti tekmi izgubile. Nadaljevale so proti OK Foresta Zagreb in začel se je niz zmag, ki se je nadaljeval v soboto še proti OK Olimp Ljubljana. V nedeljo so najprej premagale OK Formula Formis, v polfinalu pa še enkrat odigrale in tudi zmagale proti OK Dubočica. Zmago na tem turnirju v kategoriji starejših deklic so si pridobile z odlično igro tudi v finalu proti ekipi iz Trsta.

Prejele so zlate medalje in lep pokal za prvo mesto. Za najboljšo prosto igralko je bila razglašena Anika Dokl, za najboljšo igralko turnirja (MVP) pa Katarina Simonović. Prav vse igralke ekipe Korvolley-a pa si za zgledno borbenost in nepopustljivost zaslužijo velike pohvale.

Vikend napetih tekem, glasnega spodbujanja in druženja z odbojkarskimi prijatelji iz tujine, se je za naše odbojkarice ter trenerja Urbana Odra in Maksa Kotnika zaključil kot nagrada za uspešno delo in trud. Prav tako pa je takšna zmaga velika motivacija za tekme, ki sledijo v prihodnjih vikendih.

Oglejte si tudi