Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Rokometaši Škofljice pripravljeni na novo sezono v 1.B ligi

Za našo člansko ekipo, ki jo vodi trener Gregor Cvijič, je zaključeno obdobje priprav, pred njimi pa to soboto prva tekma nove sezone, kjer jih čaka nastopanje v 1.B slovenski rokometni ligi.

Ekipa je v primerjavi z lansko sezono doživela korenite spremembe, odšlo je nekaj nosilcev (Aljaž Lešek, Jan Pucelj, Žan Grojzdek, Jan Šega, ...), kar pomeni, da boste letos gledalci na igrišču videli povsem spremenjeno postavo. Prišlo je tudi nekaj novincev (Luka Kljun, David Podržaj in David Svečko), k članski ekipi pa se je priključilo tudi nekaj obetavnih mlajših igralcev (Peter Etling, Gal Janžel, Andraž Pangerc, ...).

Kapetan ekipe še naprej ostaja otrok kluba Anže Nered, ki je novo sezono napovedal z naslednjimi besedami: "Ekipa se je močno spremenila oziroma pomladila, odšlo je kar nekaj nosilcev igre ter tudi trener, prišlo pa je tudi nekaj novih fantov, ki so se lepo vključili v moštvo. Rezultatski cilj za sezono je uvrstitev v zgornjo polovico lestvice, obenem pa je cilj tudi, da se čim več domačih fantov prikjuči članom in kar se da, z našo pomočjo izkušenejših igralcev, tudi napredujejo. Prišel je tudi nov trener, vsi vemo kdo je Gregor Cvijič, v ekipo je vnesel neko novo filozofijo ter pristop k delu. Treningi so super in naporni, a vsi strmimo k enemu cilju. Z Mihom Podlogarjem (pomočnikom trenerja op.p) sta sestavila zares dobro pripravljalno trenažno obdobje. Fantje so nad treningi navdušeni in vsi trdo delajo. Verjamem, da bomo težak nasprotnik za vsako ekipo v ligi."

Glavni trener Gregor Cvijič, ki je v preteklosti vodil ekipe kot so Loka, Slovan in RK Gorenje Velenje, je pred novo sezono optimističen: "Glede na to da je ekipa povsem sprememnjena, so s tem tudi pričakovanja drugačna kot so bila prejšnja leta. Cilji ozioma naša želja je, da se ponudi čim več priložnosti našim mladim igralcem. Da poskusimo iz te mlade šole Škofljice izvleči maksimalno kar lahko in jih s tem uvesti v člansko katergorijo ter jih pripraviti na prvo ekipo. Kaj bo to prineslo oziroma kaj bo končni rezulat, bomo pa videli tekom sezone. Vsekakor pa gremo v vsako tekmo na polno, na zmago in brez predaje."

Prvi dvoboj letošje sezone 1.B lige čaka to soboto, ko se fantje odpravljajo na gostovanje v Izolo. Srečanje bo v soboto, 15. sepembra 2018 ob 19.00 v športni dvorani Kraška. 

V pripravljalnem obdoboju so fantje odigrali šest tekem, kjer so dosegli eno zmago (proti Slovanu), dva nedločena izida (proti Klagenfurtu in Ljubljani) ter tri poraze (proti Slovanu, Loki ter Ljubljani).

Žreb 1.B lige je določil, da naše člane na prvih štirih srečanjih čakajo kar tri gostovanja (v prvem krogu pri Izoli, v tretjem krogu pri Črnomlju in v četrtem krogu pri Slovan), medtem ko bo prvo domače srečanje v drugem krogu, ko gostimo ekipo Pomurja. 

ODHODI
Jan Šega (Nizozemska), Jan Pucelj, Aljaž Lešek (oba Ribnica), Peter Krivic (RD Urbanscape Loka), Žan Grojzdek (RK SVIŠ Ivančna Gorica), Jernej Furdi (RD Slovan), Nejc Demšar (HCK Celovec), Matic Glavič, Jan Žnidaršič. Luka Novak

PRIHODI
David Podržaj (RK SVIŠ Ivančna Gorica), David Svečko (RK Gorenje Velenje), Luka Kljun (RD Riko Ribnica)


Seznam članske ekipe ŠD Škofljica Pekarna Pečjak - sezona 2018/19
Vratarji: Domen Lipužič, Aleš Štavar, David Podržaj
Leva krila: Žiga Regner, Tim Topolovec, Nejc Štubler
Levi zunanji: Blaž Marolt, Žan Markovič, Peter Etling
Srednji zunanji: Žan Krese, Luka Kljun, Peter Etling
Desni zunanji: Anže Nered, Matic Pangerc, 
Desna krila: Tim Vidmar, Andraž Pangerc, Gal Janželj, 
Krožni napadalci: David Svečko, Žan Markovič, Žiga Zgonec, Matevž Podmenik

Strokovni štab:
Glavni trener: Gregor Cvijić
Pomočnik trenerja in kondicijski trener: Miha Podlogar

Oglejte si tudi