Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Mlada obetavna kegljavka: Bo Julia Vačun nastopila na svetovnem prvenstvu kadetinj?

Na prireditvi Športnik leta za leto 2015 v občini Ravne na Koroškem je kot perspektivna športnica dobila priznanje tudi mlada kegljavka iz Slovenj Gradca Julia Vačun, članica Kegljaškega kluba Fužinar Petrol Energetika.
Julia je v nekaj letih zelo napredovala, saj dosega zelo dobre rezultate v ženski članski ekipi KK Fužinar Petrol Energetika in dobra je bila tudi na državnem prvenstvu deklice in dečki. »Letos Julia vodi v svoji skupini in če bo na preostalih treh tekmah kegljala tako, kot zna, ji naslov državne prvakinje med deklicami ne bo ušel iz rok in vsi ji iz srca želimo, da ji uspe,« je povedal njen dedek Tone Garb, ki je v Slovenj Gradcu tudi sam zelo aktiven na športnem in rekreativnem področju v različnih panogah, in dodal, da je Julija s svojimi dobrimi rezultati prepričala tudi selektorja državne reprezentance kadetinj, da jo je poklical na testiranja in priprave kandidatk za svetovno prvenstvo kadetinj, ki bo v letu 2017. 

Julijo odlikujejo močna volja, vztrajnost in velika želja po čim boljših rezultatih, v domačem športnem okolju ima veliko podpore. Za njene kegljaške začetke je zaslužna njena babica Pavla, ki je ves čas tudi njena trenerka, zato je, po besedah Garba, včasih kar težko pravilno oceniti, kaj je v smislu športnega napredka za mlado kegljavko dobro in pravilno. Veliko podpore ima tudi od predsednika KK FPK Mirana Kopmajerja, ki zna Julio pravilno motivirati in njene rezultate spremlja z velikim veseljem. »Vsi, ki spremljamo Julio na njeni športni poti, upamo, da bo od dobrih rezultatov šla k še boljšim in da bi se ji uspelo uvrstiti v državno kadetsko reprezentanco za svetovno prvenstvo 2017«, je še pripomnil Tone Garb. (AP)

 

Oglejte si tudi