Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

JUDO KLUB ACRON SLOVENJ GRADEC V LETU 2019 TRETJI NAJBOLJŠI KLUB V SLOVENIJI

Leto 2019 je bilo za Judo klub Acron Slovenj Gradec ponovno zgodovinsko. Predstavniki kluba so namreč na uradnih tekmovanjih Judo zveze Slovenije skupaj zbrali kar 14791 točk in med 55 klubi postali 3. najboljši klub v Sloveniji za leto 2019, kar je najvišja uvrstitev v zgodovini kluba. Absolutni državni prvak je ponovno postal Judo klub Sankamu iz Celja pred Judo klubom Bežigrad iz Ljubljane. 

Po posameznih starostnih kategorijah so slovenjgraški starejši dečki (U14) postali tretji najuspešnejši v državi, prav tako tretje so bile ekipno starejše deklice. Mlajši kadeti (U16) kot mlajše kadetinje so ekipno pristali na četrtem mestu. Tako kadeti (U18) kot kadetinje so se zavihteli pod sam vrh, ekipno si bili drugi, slovenjgraške mladinke pa so postale najuspešnejša slovenska ekipa 2019, medtem, ko so bili mladinci ekipno četrti. Tako članice, kot člani so ekipno zasedli četrto mesto.

47 članov kluba je osvojilo točke za slovenski pokal od tega so na državnih prvenstvih osvojili 13 naslovov državnega prvaka, 4 srebrnih in 11 bronastih odličij. (U14, 16, 18, 21, 23, člani).

Najuspešnejši posameznik v klubu je za leto 2019 postal Rok Pogorevc, ki je kar v treh starostnih kategorijah postal državni prvak in je med drugim po 21 letih za domači klub ponovno osvojil naslov članskega državnega prvaka v moški konkurenci. 

V letu 2019 so predstavniki kluba 4x zastopali slovenke barve na velikih tekmovanjih in sicer je Nace Herkovič nastopil na kadetskem evropskem prvenstvu v Varšavi na Poljskem ter na EYOF-u v Bakuju v Azerbajanu, kjer je osvojil 7. mesto. Zala Pečoler pa je nastopila tako na evropskem mladinskem prvenstvu v mestu Vantaa na Finskem kot na mladinskem svetovnem prvenstvu v Marrakeshu v Maroko. 

Oglejte si tudi