Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

54. turnir za odrasle v badmintonu

Prvi vikend v mesecu novembru je Športni hali Vinka Cajnka izžarevalo športno vzdušje, in sicer v badmintonu. V soboto je potekal turnir v badmintonu za odrasle, v nedeljo pa za otroke.

Dvodnevnega projekta se je udeležilo preko 70 tekmovalcev in tekmovalk iz 8-ih različnih Koroških klubov oziroma društev, organizator pa je izvedel tekmovanje v 12 različnih kategorijah (moški A, B, C in veterani, ženske A in B, ter deklice in dečki U9, U11 in U13).


Glavni sponzor tekmovanje je bila FZ Forza in Spotur Slovenj Gradec.


V turnirju za odrasle sta v moški C skupini v finalu nastopila Dušan KLEMENČIČ in Tadej SLEMNIK (oba ŠD Sele-Vrhe), kjer je z 2:1 v nizih na koncu slavil Dušan. Dejan BRUMEC (tudi ŠD Sele-Vrhe) je v tekmi za tretje mesto moral priznati premoč Noahu LAZNIKU (BK Rekreator).


Najštevilčnejša kategorija B je bila polna preobratov, kjer sta prvo in tretje mesto osvojila člana ŠD Sele-Vrhe in sicer Borut KONEČNIK in Matjaž GAŠPER. Mednje se je uspelo uvrstiti Alešu MLAKARJU (ŠD Pameče-Troblje), ki je tako osvojil končno drugo mesto.


V najmočnejši A kategoriji je pri moških prijetno presenetil z odlično igro Samo RUBIN (ŠD Pameče-Troblje) in na koncu dosegel odlično tretje mesto. Uroš ABRAHAM (ŠD Sele-Vrhe) je po napetem dvoboju z Jurijem RUDOLFOM (BK Branik) moral le temu priznati premoč z 2:1. Tako je Uroš zasedel drugo mesto, Jurij pa prvo.

 

Prvič na Koroškem se je izvedla tudi Veteranska skupina, kjer je prvo mesto osvojil Vojko KARNER (ŠD Pameče-Troblje), drugo Milan PLESEC (BK Črna) in tretje Rok Pečnik (ŠD Pameče-Troblje)

 

Presenetljiva je bila udeležba pri ženskah, kjer je v ženski B skupini slavila tekmovalka iz BK Črna Alja PLESEC, druga je bila mladinka iz domačega društva ŠD Sele-Vrhe, Manca FRIŠKOVEC in tretja Danijela MORI (BK Rekreator).

 

V ženski A skupini pa je premoč prikazala Andreja Preložnik pred Jožico Kogelnik (BK Rekreator) in pred domačo igralko Janjo OBRETAN (ŠD Sele-Vrhe).

Oglejte si tudi