Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

50 srečanje za Prehodni pokal v spomin na Pohod 14. divizije

 

V soboto, 10. 6. 2017, je ŠD INVALID organiziralo in izvedlo 50. srečanje za Pokal v spomin pohoda XIV. divizije na Štajersko. Sodelovale so ekipe iz ŠDI MARIBOR,MDI ŠALEŠKE DOLINE VELENJE,MDI RADLJE in domače ŠD INVALID. Tekmovali smo v streljanju in kegljanju v načinu borbenih iger.
V streljanju so zmagali športniki iz MDI Šaleške doline Velenje z 670 krogi pred ŠDI Slovenj Gradec z 637 krogi, tretji so bili strelci iz MDI RADLJE z 401 krogom. Najboljši rezultat je dosegel strelec iz MDI Šaleške doline Aleksander Jovanović z 186 krogi ,pred Dorotejo Kunst z 171 iz MDI Šaleške doline in tretji je bil Franc Kušter iz ŠD INVALID Slovenj Gradec z 167 krogi.

V kegljanju pa so premočno zmagali kegljači iz ŠD INVALID z 596 keglji, drugi so bili člani ŠDI Maribor z 489 keglji in tretji so bili  MDI Šaleške doline iz Velenja z 409 keglji in četrti  iz MDI Radlje z 389 keglji.

Skupni zmagovalec je tako postalo domače ŠD INVALID in tako za eno leto osvojilo prehodni pokal v spomin pohoda XIV.divizije na Štajersko.Po končanem tekmovanju pa smo se zbrali v domu upokojencev Slovenj Gradec, kjer smo podelili pokale za osvojena mesta, prehodni pokal  in priznanja gostujočim društvom za udeležbo na 50.športnem srečanju. Po obilnem kosilu pa smo postregli vsem tako kot se spodobi na tako visokem jubileju  tudi z torto, ki jo je razrezal predsednik ŠD INVALID Tone Garb.

Ekipe ŠDI Slovenj Gradec so v streljanju sestavljali Jelka Sušec,Jera Svetina,Štefka Konečnik in vodja ekipe Franc Kušter.Ekipo v kegljanju pa so sestavljali Alenka Mihalj,Marjana Gams,Vladimir Kremžar,Marko Skopljaković,Avgust Žel in vodja Tone Garb.

Tekmo v streljanju je dobro vodil Franc Kušter,  tekmo v kegljanju pa sta dobro vodili Nada Žvikart in Pavla Garb, zato vsem lepa hvala.

Vsi ki so zastopali ekipe ŠD INVALID si zaslužijo iskrene čestitke za odlične rezultate še posebej vsem kegljačem za res odličen rezultat, saj je 596 podrtih kegljev res težko dosegljiv dosežek.

 

Zapisal Tone Garb

Oglejte si tudi