Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Center za družine Andeški hram


Centri za družine predstavljajo prostor druženja različnih generacij, prostor za kakovostno krepitev družbenih vlog posameznika, podporo pri lažjem usklajevanju družinskega in poklicnega življenja, podporo pri izboljšanju medsebojnih odnosov ter starševskih kompetenc in prostor za izmenjavo dobrih praks ter pozitivnih izkušenj.


Eden izmed 12 centrov za družine v Slovenije bo deloval tudi koroški regiji, v Slovenj Gradcu, v okviru MOCIS-a, Centra za izobraževanje za odraslih. Projekt bo trajal do 31. 12. 2025 in je sofinanciran s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS in Mestne občine Slovenj Gradec.


Center bo ponujal različne vsebine v podporo družini:

izobraževalne in praktične delavnice na temo razvijanja pozitivnega starševstva,

počitniške aktivnosti za otroke in organizirane delavnice za otroke oziroma mladostnike ter

svetovanje z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe, učenje reševanja raznovrstnih problemov ipd.


Vsebine bodo namenjene otrokom, mladostnikom, staršem (skrbnikom) in družinam (tudi rejniškim).


Na predstavitvi projekta 22. 4. 2021 je direktorica MOCIS-a, Sonja Lakovšek, poudarila, da je ponosna, da je MOCIS pridobil novo dejavnost, s katero se bo lahko še aktivneje vključil v lokalno okolje. Predvsem vidi priložnost v sodelovanju z vrtci, šolami, centri za socialno delo in ostalimi institucijami v skupni skrbi za opolnomočenje vseh družinskih članov. Nagovorila je tudi otroke, mladostnike in starše, da se opogumijo in pridejo v center po informacije, podporo in nasvete v zvezi s težavami, ki jih zaznavajo in se z njimi sami ne znajo soočiti. Dodala je še, da bo pomembna vloga centra za družine povezovanje in druženje družin ter izmenjava mnenj, izkušenj in idej.


Center za družine bo deloval v prostorih Andeškega hrama, na Glavnem trgu 28a, in v prostorih MOCIS-a, na Meškovi ulici 21. Z aktivnostmi bodo pričeli v naslednjem tednu, in sicer naprej s počitniškim varstvom za otroke, nato s programom neverjetna leta za starše otrok od 3. do 8. leta starosti in v maju še z ostalimi delavnicami za starše ter svetovanji za otroke, mladostnike in starše.


Vse aktivnosti centra za družine bodo sproti objavljene na spletni strani MOCIS-a in FB-strani. Dejavnosti so za uporabnike brezplačne. Več informacij: 070 195 099, centerzadruzine@mocis.si

Oglejte si tudi