Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Zadovoljni z vpisom na VŠTP

Z mesecem oktobrom se je ponovno pričelo študijsko leto in študentje Visoke šole za tehnologijo polimerov so zopet zasedli klopi v predavalnicah.

Prvi študijski dan je dekanica, dr. Silva Roncelli Vaupot, s prodekanico, doc. dr. Ireno Pulko, ter predstojnico Kariernega centra, Majo Kitano, pozdravila študente visoke šole, še posebej pa novince, ki so v novem študijskem letu številčno okrepljeni.

Novinci prihajajo iz vse Slovenije (Koroška, Savinjska, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska regija in druge)  in več kot polovica izmed njih med tednom biva v Slovenj Gradcu. Zadovoljni smo, da smo našim študentom uspeli zagotoviti dobre bivalne pogoje in da so nam meščani Slovenj Gradca s svojimi prostimi kapacitetami pomagali pri njihovi nastanitvi. Študenti VŠTP zagotavljajo, da jim bivanje v Slovenj Gradcu ustreza.

Študijsko leto se je pričelo tudi za tiste posameznike, ki že imajo visokošolsko izobrazbo s področja tehnologije polimerov, strojništva, kemije, kemijske tehnologije ali inženirstva in želijo svoje znanje nadgraditi v okviru magistrskega študija Tehnologije polimerov. Obenem teče tudi izredni študij visokošolskega strokovnega študijskega programa Tehnologija polimerov za tiste kandidate, ki študirajo ob delu.

Trenutno je na Visoki šoli za tehnologijo polimerov diplomiralo že 24 študentov in prav vsi že imajo zagotovljeno zaposlitev. Ob koncu leta se temu primerno načrtuje že druga slavnostna podelitev diplom diplomantom Visoke šole za tehnologijo polimerov.

Oglejte si tudi