Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Šola Podgorje sodeluje z Ljudsko šolo Globasnica iz Avstrije

V prvi polovici tega šolskega leta smo na šoli v Podgorju gostili učitelja Marka Perča iz Avstrije. Na naši šoli je obogatil poučevanje nemškega jezika in celostno sodeloval tudi v drugih dejavnostih šole. Z mentorico učiteljico Ireno Rubin Smolar sta takoj začela odlično sodelovati. Od začetka malo bolj previdno, potem pa vedno bolj navdušeno so otroci sprejeli gostujočega učitelja kot za svojega. 

Na povabilo ravnateljice mag. Veronike Terbuch smo se, 23. 1. 2020, srečali na delovnem sestanku na Ljudski šoli  Globasnica (Volksschule Globasnitz).

Na šoli so nas prisrčno sprejeli. Na začetku nas je pozdravil tudi župan g. Bernhard Sadovnik.

Po hospitacijah v razredih je sledila analiza. Naša učiteljica Lucija Štamulak, ki je bogatila učni proces s slovenskim jezikom, je predstavila delo na njihovi šoli, Marko Perč pa delo na naši šoli. Oba ravnatelja sva njun doprinos zelo pohvalila. Čestitke za uspešno delo še enkrat obema!

Gostovanje učiteljice iz Avstrije bo v drugi polovici šolskega leta potekalo na OŠ Muta. Ravnateljica OŠ Muta, Anita Ambrož, je obljubila, da bo kakšen dan lahko učiteljica Birgit Issak prišla tudi v Podgorje. Za obisk se že vnaprej zahvaljujemo.

Vsi smo bili mnenja, da je potrebno takšno sodelovanje nadaljevati in po možnosti še razširiti. Predstojnica za šolstvo v Avstriji ga. Sabine Sandrieser in predstojnica Zavoda za šolstvo Nevenka Štraser sta soglašali ter podprli iskanje najbolj ugodnih možnosti tudi za naprej.

ravnatelj
mag. Aljoša Lavrinšek 

Oglejte si tudi