Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Druga osnovna šola se predstavi ob dnevu zdravja

Lep pomladanski dan, čeprav z napovedjo dežja, nam je ponudil vse možnosti za lep pozdrav svetovnemu dnevu zdravja.
Mladi čebelarji, ki delujejo v čebelarskem krožku Druge osnovne šole v Slovenj Gradec, so se na ta dan še posebej pripravili. Z lično urejenim paviljonom so prikazali življenje in delo naše čebele kranjske sivke. Seveda tudi njene rezultate – medene pridelke. Vsi  pridelki čebel so bili seveda  zdravi, saj za bolno čebelo, ki bi kihala in kašljala, še nihče ni slišal. Predstavili so kar pet različnih vrst medu, cvetni prah in propolis, ta naravni antibiotik, s katerim čebele zavarujejo vsak kotiček svojega domovanja. Vsi obiskovalci so bili nad medom navdušeni. Prav tako jih je zelo zanimalo življenje čebel pa tudi oprema in orodje za čebelarjenje. Vse to sta jim razložila in prikazala mlada čebelarja Blažka Beliš in Nal Raško. Čeprav obiskujeta šele drugi in tretji razred, sta vsem obiskovalcem pripravila pravo predavanje in predstavitev življenja in dela čebel. Poudarek je bil na pridobivanju zdrave hrane iz domačih krajev, ki še ni okužena z raznimi herbicidi in pesticidi.

Vse to in pa okusen domač med je opozorilo na pomembno vlogo naše čebele v naravnem okolju in pridobivanje zdrave domače hrane.

Prav tako smo se na stojnicah v mestu odločili predstaviti delovanje naše šole v povezavi z lokalnimi kmeti. Zavedamo se namreč, da je povezovanje z lokalnimi pridelovalci hrane vedno pomembnejše za nas in naše zdravje, zato sta naši učenki Špela Merzdovnik in Valentina Šavc na stojnici predstavili kmetiji Arbiter in Bunder, s katerima tudi sodelujemo pri nabavi lokalno pridelane hrane za malice in kosila naših učencev.

Predstavitev je potekala seveda tudi s preizkušanjem njihovih izdelkov, kar so mimoidoči, ki so si stojnici ogledali, zelo pohvalili.

Mentorji:

Olga in Janez Bauer

Suzana Planšak

 

Oglejte si tudi