Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Smernice, ki bodo do nadaljnjega veljale za vse, ki se bodo udeležili svetih maš

Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec sporoča, da so se v ponedeljek, 11. maja, pričele svete maše v cerkvi. To nedeljo, 17. maja, bodo svete maše na prostem.

To nedeljo, 17. maja, bodo svete maše na prostem: 

  • v Pamečah ob 8h na prostem pred župniščem,
  • na Selah ob 10h pred cerkvijo in
  • v Starem trgu ob 10h pred cerkvijo.

V Slovenj Gradcu bo v cerkvi svete Elizabete maša ob 8. uri. 

Vabljeni k mašam v ostale župnije na prosto, saj v Slovenj Gradcu maša na prostem ni mogoča. Svete maše na prostem bodo ob vsakem vremenu. Če želite, si lahko k mašam na prostem s seboj prinesete zložljiv stol. Na Facebooku bo v živo prenašana sv. maša iz Starega trga ob 10. uri. Dolžnost nedeljske svete maše lahko verniki izpolnijo tako, da se udeležijo svete maše na katerikoli dan tednu.

Starejši, kronični bolniki in drugi zdravstveno ogroženi naj zaradi lastne varnosti svete maše še naprej spremljajo preko župnijske spletne strani, po televiziji in radiu. 

 

Pri bogoslužju naj verniki upoštevajo medsebojno razdaljo 1,5 m ne glede na to, ali je bogoslužje na prostem ali v cerkvi, prav tako pa morajo nositi zaščitno masko tako, da prekriva nos in usta. 

 

Po predhodni najavi in po dogovoru je ponovno mogoča sveta spoved. Zanjo se dogovorite po telefonu ali elektronski pošti župnijske pisarne. Prav tako lahko na enak način naročite sveto mašo in se dogovorite, kdaj bo darovana. Kontaktni podatki so na voljo na spletni strani pastir.si.

Verouka do preklica ne bo. Povabljeni ste v družinsko molitev in da se pridružite sveti maši po spletu ali v živo, ter k spremljanju aktivnosti na spletni strani Pastoralne zveze pastir.si.

 

Do nadaljnjega župnijska Karitas ne bo imela uradnih ur. Če v svoji okolici zaznate koga, ki se je v tem obdobju znašel v stiski, se obrnite na župnijsko pisarno.

V času širjenju koronavirusa vas vabimo, da molimo drug za drugega, za bolne, za zdravnike, druge zdravstvene delavce, za vse, ki skrbijo, da naša življenja tečejo naprej, ter za državne voditelje, ki naj vodijo našo Slovenijo po pravi poti.

Želimo vam vse dobro, obilo blagoslova in ostanite zdravi. 

 

Pastoralna zveza Pastir.si

 

 

Oglejte si tudi