Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Knjige s pentljo

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako Slovenska filantropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi vabi ljudi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci.
Mocis center Slovenj Gradec je v sklopu dogodkov akcije "Dan za spremembe" povabil k sodelovanju društva, posameznike, javne zavode in vse, ki podpirajo prostovoljce. Meškova bukvarna je odprla vrata občanom ter vsem, ki so se želeli vpisati v Društvo ljubiteljev knjig.

Mestna občina Slovenj Gradec je zaznala dobro delo prostovoljcev v občini ter zanje podarila knjige na lokalno tematiko oziroma lokalnih avtrojev. Na FB strani Meškove bukvarne smo lahko prebrali njihov opis dogodka: "

Tudi za nas je enkrat prvič. Tokratni darovalec Meškove bukvarne je bil g. Tilen Klugler, župan MO Slovenj Gradec, ki nam je včeraj dopoldan podaril knjige kar s pentljo! Župan se je ob tej priložnosti tudi včlanil v naše društvo ljubiteljev knjig. V zahvalo smo mu podarili okvirjeno fotografijo vhoda v graščino Rothenturen, ki nad glavnim portalom prikazuje kamnito kartušo z grbom rodovine Kulmer. Grbovna kartuša in letnica sta spomin na zakonca Jožefa Emerika barona Kulmerja (1717–1790) in Julijano baronico Kulmer, roj. pl. Hohnemer (1723–1768).
(vir: Koroški pokrajinski muzej Slovenj Gradec)
Ponosni smo, da naše delovanje ne izzveneva v prazno in ni samo sebi namen. Občina nam je ob tej priliki iz svojega arhiva darovala veliko lepih knjig in almanahov priznanih domačih avtorjev in s tem dejanjem izkazala veliko zaupnico našemu delovanju. Darovano je sprejela predsednica društva Meškove bukvarne g. Zuhra Horvat, univ. dipl. nov. in bibliot.
Meškova bukvarna bo s tem knjižnim bogastvom ravnala kot zelo skrben in preudaren gospodar. Iskrena hvala."

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica

Oglejte si tudi