Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Oskrbovana stanovanja dobila prve stanovalce

V stanovanjskem objektu Harpf na Celjski cesti 14 v Slovenj Gradcu je Stanovanjski sklad Republike Slovenije po prvem razpisu, objavljenem konec lanskega leta, oddal deset oskrbovanih najemnih stanovanj, namenjenih starejšim nad 65 let.

Kot so pojasnili na Stanovanjskem skladu, z najemniki, ki so jih izbrali na razpisu, potekajo podpisi pogodb: »Po sklenitvi najemne pogodbe in plačilu varščine ter zaključku opremljanja oddanih stanovanj, se bodo prvi najemniki selili predvidoma konec februarja.«

Za preostalih 17 stanovanj, kolikor jih je še na voljo, Stanovanjski sklad znova zbira ponudbe za oddajo. Prijave zbirajo do vključno 3. februarja 2023, izbor najemnikov pa do predvidoma 23. februarja 2023.

Oddaja prijav za najem je možna v elektronski obliki na spletni strani Sklada (www.oskrbovana.ssrs.si) ali pa v papirni obliki po pošti na naslov Sklada.

Vloga za oddajo v papirni obliki se nahaja v zavihku z naslovom 'dokumentacija'. (http://www.oskrbovana.ssrs.si/dokumentacija)

Med sedemnajstimi stanovanji, ki jih Sklad ponuja starejšim nad 65 let so enosobna in dvosobna stanovanja, najemnina zanje pa se giblje od 190 do 300 evrov. 

Oskrbovanja stanovanja na Celjski cesti 14 so prva tovrstna stanovanja v Mestni občini Slovenj Gradec. Namenjena so izključno starejšim, ki so sposobni živeti samostojno in ne potrebujejo popolno institucionalno varstvo v domu starejših občanov.

Slovenjgraška enota Koroškega doma starostnikov bo stanovalcem v oskrbovanih stanovanjih ponujala različne socialnovarstvene storitve pomoči na domu. Kakšne in v kolikšnem obsegu, se bodo stanovalci v oskrbovanih stanovanjih pogovarjali individualno z vodstvom doma.


Oglejte si tudi