Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Uspešen zaključek atletske sezone za koroške paraplegike

Na atletskem stadionu v Novi Gorici je v soboto 12. septembra 2020 potekalo že 51. atletsko tekmovanje v spomin na pionirja invalidskega športa v Sloveniji prof. Bojana Hrovatina. Rezultati tekmovanja so šteli tudi za državno prvenstvo. Tokrat je bilo naše največje atletsko srečanje okrnjeno, saj zaradi korona virusa ni bilo mednarodno.
Tekmovanje je v soorganizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite organizirala Zveza paraplegikov Slovenije, udeležilo pa se ga je 56 atletinj in atletov iz vseh devetih pokrajinski društev Zveze. Tekmovalce, še posebej tetraplegike, pa je tokrat pestila vročina, saj je termometer na stadionu kazal več kot 30 stopinj Celzija. 

Atleti DP Koroške smo se odlično odrezali in dosegli kar 3 medalje. Branko Erjavec je dosegel 1. mesto v troboju metov – kij, krogla in disk in Hovnik Damjan za 2. mesto v troboju voženj – na 100, 200 in 400 m ter za 3. mesto na 800 m. Tekmovanja so se udeležili tudi Sandi Rebernik  in Rek Damjan – 4. mesto v svoji skupini ter Mitja Breg. Čestitke vsem za odlične rezultate.

Oglejte si tudi