Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

SREČANJE ČLANOV DRUŠTVA INVALIDOV SLOVENJ GRADEC V POČASTITEV PRAZNIKA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Člani Društva invalidov Slovenj Gradec so se v počastitev praznika Mestne občine Slovenj Gradec zbrali v športni dvorani v Slovenj Gradcu v soboto, 24. septembra 2016 ob 11. uri. Srečanja se je udeležilo 430 članov in članic društva, župan MO Slovenj Gradec gospod Andrej Čas, predsednica DI Mežiške doline gospa Urška Gostenčnik in dva častna člana DI Slovenj Gradec, Martin Vižintin in Martin Zupančič s soprogama.

Na začetku srečanja so najprej zapele tri pesmi Ljudske pevke Lastovke, nato pa je predsednica DI Slovenj Gradec Stanislava Tamše pozdravila vse prisotne in se jim zahvalila, da so se tega srečanja udeležili v tako velikem številu. Posebej je pozdravila še župana MO Slovenj Gradec in ostale goste. Dejala je, da je to srečanje vsakoletna priložnost, da se tudi invalidi ob prazniku Mestne občine Slovenj Gradec srečajo, se pozabavajo in poveselijo. Vsem skupaj je zaželela prijetno počutje, obilo zabave ter predvsem dobre volje in sproščenega vzdušja, ob katerem naj za trenutek  pozabijo na svoje vsakdanje skrbi. Ob tej priložnosti je še v imenu vseh invalidov izrekla tudi čestitko za praznik Mestne občine Slovenj Gradec.

V nadaljevanju sta sledila še pozdravna nagovora župana MO Slovenj Gradec Andreja Časa in predsednice DI Mežiške doline Urške Gostenčnik. In ker se je na ta dan v mestnem jedru na Trgu svobode odvijalo tekmovanje slovenjgraških gostiln v kuhanju golaža, je župan vse prisotne povabil, da se tega dogodka tudi udeležijo.

Po nagovorih je sledilo kosilo, za katero je poskrbelo Gostinstvo in turizem Čevnik d.o.o. Po kosilo je zaigral VANAGOband, na njihovo igranje in petje pa je kar nekaj invalidov veselo zaplesalo. Med dvema glasbenima odmoroma je bil izveden še nagradni kviz, ki je vseboval 10 vprašanj in za vsak pravilen odgovor bil nagrajen z lepo nagrado.

 

Vsem, ki so sodelovali pri pripravi dvorane za to srečanje, se Društvo invalidov Slovenj Gradec lepo zahvaljuje, še posebej JZ Spotur, direktorju Tilenu Kluglerju in njegovim sodelavcem. Hvala za pomoč tudi članom društva.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi